El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Jordi Guerrero (Cilsa), Noemi Moya (Freenow), Jordi Mercader Barata (Miquel y Costas) i Laura Gómez (Skoda) Jordi Guerrero (Cilsa), Noemi Moya (Freenow), Jordi Mercader Barata (Miquel y Costas) i Laura Gómez (Skoda)

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies:

-Canvis de pes a Miquel y Costas. Jordi Mercader ha anunciat que no renovarà el seu càrrec de president del grup industrial, això sí, el dirigent mantindrà la seva condició de conseller dominical. Tot apunta que l'actual vicepresident executiu, Jordi Mercader Barata, assumirà la presidència executiva.

-El consell d’administració de CILSA ha aprovat el nomenament de Jordi Guerrero com a nou director general de la societat que gestiona la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Barcelona. Llicenciat en Dret per la Universitat Abat Oliba, Guerrero té una àmplia trajectòria en el sector immobiliari.

-Ruben Sans, president de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, serà el president de la delegació espanyola del G20 YEA. Aquesta aliança és un moviment global que defensa els interessos de 500.000 joves emprenedors. 

-Novetats a l’àrea directiva d’Skoda a Espanya. Des de principis de juny, Laura Gómez dirigirà el departament de Flotes i Vehicles d’Ocasió, mentre que Jorge Florit ocuparà el càrrec de màxim responsable de l’àrea de Planificació. Gómez és Enginyera Industrial per la Universitat Ramon Llull i Florit és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. 

-Jaume Puy serà el nou president del Parc Agrobitech de Lleida, després de rebre la validació del consell d’administració del consorci. El rector de la Universitat de Lleida substitueix en el càrrec a Miquel Pueyo, alcalde en funcions de Lleida, qui recentment ha expressat la seva voluntat d’abandonar la política. 

-Noemí Moya és la nova cap d’Afers Públics de Free Now, la firma de serveis de mobilitat. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, la trajectòria laboral de Moya s’explica pel seu pas per Nissan, Voi i Acció.  

-Student Finance ha incorporat Tiago Santos com a director de Talento per impulsar la transformació de la fintech. Abans d’iniciar aquest projecte, Santos ha treballat a Deloitte, Ironhack o Cooltra. També és professor a ESERP, EADA i la Universitat de Barcelona. 

-Imma Prieto és la nova directora de la Fundació Antoni Tàpies, un cop el patronat de l’entitat ha validat el nomenament sorgit d’un concurs internacional. En els darrers quatre anys, Prieto ha estat directora d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma de Mallorca.

-Ilya Pérdigo substitueix en el càrrec a Joan Abellà al capdavant de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Fins ara, el fundador de Clandestina Editorial, era el vicepresident primer de l’entitat. Reina Duarte (Edebé Educación) serà la mà dreta de Pérdigo i Jordi Ferré passa a ocupar la vicepresidència tercera. 

-El Consell de Ministres ha aprovat el nomenament d’Ignasi Camós com a nou director general de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, organisme adscrit al Ministeri de Cultura i Esports. Fins ara, Camós formava part del gabinet de Miquel Iceta.

-Mercè Crosas dirigirà el nou programa de Ciències Socials Computacionals del Barcelona Supercomputing Center. Llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona, Crosas acumula una llarga experiència en àmbits com la gestió de dades i la intel·ligència artificial. 

-El grup Unió, cooperativa especialitzada en fruits secs i olis, ha triat David Miralles per ocupar la direcció general. Diplomat en Enginyeria Tècnica Mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya, el nomenament de Miralles s’ha fet efectiu després d’una reunió del consell rector de la cooperativa. 

-Josep Buades assumeix la direcció de Desenvolupament de Negoci de Mitsubishi UFJ Financial Group a Espanya i Portugal. Llicenciat en Ciències Econòmiques per Esade, des de fa cinc anys, Buades ocupava un càrrec directiu a l’oficina de la firma de serveis financers a Madrid. 

-Alba Pagès ha estat escollida directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona. Pagès és professora de l’àrea de Teoria del Senyal i Comunicacions. Des de l’any 2019 fins l’actualitat, també ha ocupat la subdirecció de Planificació d’Estudis i Qualitat del centre. 

-Liberty Seguros ha triat Joan Ramón Miró, fins ara director de la firma asseguradora a Catalunya i Aragó, com a nou responsable de Distribució Intermediada a Espanya. Llicenciat en Informàtica i Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, Miró substitueix en el càrrec a Daniel Moreno. 

-Miquel Delàs és el nou responsable de Màrqueting i Relacions Públiques a Eninter, firma especialitzada en manteniment d’ascensors. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Delàs també ha treballat al FC Barcelona, Deutsche Bank i Nal3 Comunicació entre altres empreses. 

-L’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances ha reelegit Paco Hoya com a president de l'entitat pels pròxims quatre anys. Fortament vinculat al teixit associatiu català, Hoya és el màxim responsable de l’Associació des de l’any 2011. 

-Francesc Santasusana renova el seu càrrec, pels pròxims quatre anys, al capdavant del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona. El passat 23 de maig va finalitzar el procés electoral i la candidatura de Santasusana va ser l’única registrada. El dirigent també és vocal del patronat d’Eurecat. 

-Albert Vives és el responsable de la nova oficina del despatx Rebled Bellvehí Advocats a Tarragona. Aquest moviment sorgeix d’un procés d’integració de la firma gironina amb el despatx del mateix Albert Vives, jurista especialitzat en els sectors del transport de mercaderies i la logística. 

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit