Jordi Clos, nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona

El fins ara vicepresident de l'entitat ja havia assumit les responsabilitats de manera temporal després de la dimissió de Jordi Mestre

El nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos | ACN El nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos | ACN

Jordi Clos serà el nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona. Així ho ha decidit per unanimitat la junta rectora de la patronal dels establiments d'allotjament turístic de la ciutat per als propers dos anys, fins que finalitzi el mandat actual. Fins ara, Clos era el vicepresident primer de l'entitat, però ja havia estat president entre el 1999 i el 2019. 

Des del 2 d'agost, quan l'anterior president, Jordi Mestre, va dimitir, Clos ja havia assumit les responsabilitats del càrrec de manera temporal, fins que els membres de la junta rectora votessin qui havia de substituir Mestre fins al final del mandat. 

Mestre havia estat en el càrrec durant poc més de dos anys, des del 2 de juliol del 2019. La seva sortida es va produir per motius "estrictament professionals", segons va indicar el Gremi en el seu moment. De fet, la seva sortida va estar influïda per la venda del seu grup hoteler, Selenta, per 440 milions d'euros a la gestora canadenca Brookfield Asset Management. 

El nou president s'enfronta a un gran repte immediat: la sortida de la crisi de la covid-19. El sector hoteler ha estat especialment afectat per les restriccions de mobilitat, amb forts descensos de les visites de turistes internacionals a Barcelona. Tot i així, aquest estiu s'ha registrat ja un augment de turistes rellevant i la tendència és de recuperar-se cada vegada més. 

Més informació
Eduard Torres: “Les aerolínies aposten per Barcelona”
El despertar d'un gegant: els hotels de Barcelona (I)
Avui et destaquem
El més llegit