La jornada intensiva és la prioritat del 36% dels treballadors a l'Estat

Un estudi d'Infojobs explica que només dos de cada 10 persones tenen una jornada intensiva durant l'estiu, i el 40% renunciaria augmentar el sou a canvi de flexibilitat

Home treballant amb un ordinador a la platja | iStock Home treballant amb un ordinador a la platja | iStock

Amb l'arribada de l'estiu i la calor, els treballadors a l'Estat demanden la jornada intensiva per sobre de qualsevol altre aspecte. Un informe d'Infojobs així ho certifica: el 36% dels enquestats assenyala aquesta mesura com la seva prioritat. En general, a la temporada estival hi ha moltes empreses que aposten per aplicar canvis a les jornades dels seus treballadors amb l'objectiu de mantenir la productivitat laboral i millorar el benestar de la plantilla. Tot i això, actualment només dos de cada 10 persones ocupades a l'Estat gaudeix d'una jornada intensiva a l'estiu, segons dades de l'enquesta Horari Laboral.

Més info: El millor estiu en 16 anys a Catalunya: 3,83 milions de treballadors al juny

Actualment, la jornada laboral ocupa el centre del debat polític al conjunt d'Espanya, amb la reforma de les 37,5 hores setmanals. Tot i això, el més desitjat pels treballadors és la flexibilitat laboral. Les dades exposades a l'estudi Tendències en Recursos Humans 2023, revelen que el 40% dels espanyols renunciaria a una pujada de sou si a canvi rebés més flexibilitat.

Mesures per combatre la manca de productivitat

En aquest sentit, empreses com el Grup Spec, experta en el disseny, desenvolupament i comercialització de solucions globals de software hardware pel que fa a la gestió horària i control d'accés, recomana a les companyies d'arreu de l'Estat tres mesures: facilitar els descansos i ser flexibles (especialment a temporades complicades com és l'estiu), condicionar el màxim possible el lloc de treball i apostar per activitats d'oci per mantenir motivats els treballadors.

"És crucial que les companyies facilitin jornades més compatibles amb el període estival, que permeti als treballadors no sols disposar de més hores per gaudir de l'estiu, sinó també de passar més temps amb la família i descansar", apunta Marcelo Dos Reis, CEO del Grup Spec.

 
Més informació
El govern espanyol aprovarà la pujada de sou del 2,5% dels treballadors públics, segons CCOO i UGT
Catalunya concentra un de cada cinc treballadors del sector logístic de l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit