CA | ES

El valencià José Luis Ábalos, nomenat ministre de Foment

El secretari d’organització del PSOE pren el relleu a Íñigo de la Serna al capdavant del ministeri

Ábalos, nou ministre de Foment | EP Ábalos, nou ministre de Foment | EP

José Luis Ábalos, secretari d’organització del PSOE, serà el nou ministre de Foment del govern presidit per Pedro Sánchez. El nombre dos del partit socialista prendrà així el relleu a Íñigo de la Serna. Aquest és el segon cop que el nombre dos del PSOE és nomenat ministre de Foment en un govern socialista, ja que José Blanco també ho va ser durant l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero els anys 2009 i 2011.

Els principals reptes del nou ministre seran gestionar el pla extraordinari de carreteres amb capital privat aprovat per l’executiu anterior i els dos plans de desenvolupament immobiliari en els terrenys adjacents als aeroports de Madrid i Barcelona. Així mateix, Ábalos també haurà de decidir sobre els diferents projectes d’autopistes que el canvi de govern ha deixat a l’aire així com la gestió dels aeroports.

Ábalos ha estat cap de gabinet del Delegat del Govern del País Valencià i també del conseller de Treball de la Generalitat. Posteriorment, va ocupar el càrrec de director de Cooperació Internacional del govern regional. Entre 1992 i 1999, Ábalos va ser assessor del grup municipal socialista a l’Ajuntament de València i entre 1999 i 2007, conseller a més de diputat provincial. Actualment, a més d’ocupar el seu escó de diputat nacional i de ser nombre dos del PSOE, és secretari general del partit a València.

Més informació
La Cambra vol un català al ministeri de Foment
Foment promet 1.264 milions d'euros per un pla immobiliari al Prat
Foment anuncia inversions en AVE superiors a tot el 2017
Avui et destaquem
El més llegit