Just Eat incorpora repartidors amb contracte laboral

L'empresa de menjar a domicili combinarà les contractacions amb personal extern, com operava fins ara

Un repartidor de Just Eat, en una imatge d'arxiu | Europa Press Un repartidor de Just Eat, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Just Eat vol convertir-se en la primera empresa de menjar a domicili de l'Estat espanyol amb una flota pròpia de repartidors. La companyia ha anunciat que incorporarà treballadors que s'encarreguin d'entregar les comandes, amb els quals signarà contractes laborals. La firma combinarà aquest model amb el que ja opera ara, la contractació de personal extern d'empreses especialitzades en entregues d'última milla.

La plataforma de delivery assegura que el nou format de contractació s'implantarà en els propers mesos i que mostra "l'aposta ferma" de la companyia pel "compliment normatiu" i "la creació de feina segura i de qualitat". Just Eat ja ha implantat aquest nou model, que es coneix com scoober, a 120 ciutats europees. Segons la companyia, suposa un avanç en matèria laboral per als repartidors, que s'inclouran en el règim general de la Seguretat Social. 

A més, l'empresa considera que això es tradueix en un nivell més alt d'afiliació dels repartidors amb l'empresa i que això millora el servei per a consumidors i restaurants. Patrik Bergareche, el director general de Just Eat a Espanya, assegura que "el nostre servei de repartidors per a restaurants es troba en ple creixement i és tremendament estratègic per a nosaltres. Combinar el nostre model actual de contractació de repartidors a través d'empreses especialitzades en logística d'última milla amb la feina dels mateixos per part del nostre grup és una evolució natural".        

En referència als procediments legals iniciats en el camp del delivery i les relacions amb els repartidors, ha dit que "existeix en aquests moments un necessari debat sobre la figura del repartidor i Just Eat té un ferm compromís amb el compliment normatiu, la generació de feina de qualitat i la sostenibilitat, en el seu sentit més ampli, del negoci de plataforma". 

Més informació
Què s’amaga darrere dels 'riders'?
Reduir el temps del 'delivery' amb intel·ligència artificial
La justícia decideix sobre els 'riders' de Glovo
Avui et destaquem
El més llegit