El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat el recurs de l'empresa xinesa Bytedance (TikTok) per esquivar la imposició de normes més estrictes per part de la UE. La companyia xinesa havia presentat un recurs a Luxemburg contra la decisió de la Comissió Europea de designar-la 'guardià d'accés' pel seu pes en el mercat digital d'acord amb el reglament de mercats digitals i ara el tribunal de primera instància ha avalat la decisió de Brussel·les.
En la sentència, Luxemburg apunta que la companyia xinesa compleix "els llindars quantitatius" fixats a la normativa, tant pel que fa al seu "valor al mercat mundial" com el "nombre d'usuaris a la UE". El TGUE apunta que els arguments de Bytedance "mancaven de fonaments suficients" per demostrar que la companyia xinesa no té una gran influència en el mercat interior.
L'empresa havia argumentat que no té una "gran influència" en el mercat interior europeu
L'empresa havia argumentat que el seu volum de negoci està principalment centrat a la Xina i que per aquest motiu no té una "gran influència" en el mercat interior europeu. El tribunal rebutja aquesta idea perquè considera que el valor de mercat de Bytedance és a "escala mundial" i té els suficients usuaris a la UE perquè se li apliquin les normes del reglament.
Luxemburg també ha rebutjat l'argument de la companyia que apuntava que té una "escala menor" en comparació amb serveis de xarxes socials en línia com Facebook o Instagram i que no té una "posició consolidada i duradora" en el mercat. La sentència del TGUE admet que la Comissió Europea va cometre "alguns errors" en l'avaluació de les al·legacions formulades per Bytedance contra la designació com a 'guardià d'accés', però conclou que aquests errors no afecten la "legalitat" la decisió.