CA | ES

Kristalina Georgieva, nova directora general de l'FMI

La política búlgara substituirà Christine Lagarde a partir del primer d'octubre, quan assumirà el càrrec formalment

Kristalina Georgieva Kristalina Georgieva

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha confirmat la búlgara Kristalina Georgieva com a nova directora general. Georgieva, que fins ara era consellera delegada del Banc Mundial i va ser vicepresidenta de la Comissió Europea, assumirà formalment el càrrec a partir de l'1 d'octubre, i amb un mandat de cinc anys.

Més info: Lagarde dimiteix com a directora general de l'FMI

La búlgara substitueix a la francesa Christine Lagarde, que deixa l'FMI per anar a presidir el Banc Central Europeu (BCE) que durant els últims anys ha encapçalat Mario Draghi. Georgieva és la primera persona "d'una economia de mercat emergent" que dirigeix l'FMI des de la seva creació, el 1944, segons el propi organisme.

Georgieva ha assegurat en un comunicat que és un "gran honor" per a ella assumir el càrrec de dirigir l'FMI, una "institució única" de la que s'ha admès una "ferma creient". La búlgara s'ha compromès a seguir el mandat de l'FMI per "ajudar a garantir l'estabilitat de l'economia global i el sistema financer a través de la cooperació internacional". "El rol de l'FMI, des del meu punt de vista, mai ha estat més important", ha dit.

Georgieva, que es convertirà en la dotzena directora general de l'FMI i la segona dona, ha assegurat que la feina és una "gran responsabilitat" en un moment en què el creixement econòmic "segueix decebent, continuen les tensions comercials i el deute està a nivells històricament alts".

Més informació
El Govern espanyol retira la candidatura de Calviño per dirigir l'FMI
L'FMI rebaixa el creixement del PIB espanyol
L'FMI accepta que va exagerar l'impacte català a l'economia espanyola
Avui et destaquem
El més llegit