La licitació pública puja un 34% al primer trimestre

Estat, Ajuntaments i Generalitat inicien obres a Catalunya en aquest període per valor de 400 milions d'euros

Les obres de l'estació de la Sagrera acumulen anys d'endarreriments Les obres de l'estació de la Sagrera acumulen anys d'endarreriments

La licitació oficial d'obres a Catalunya de les tres administracions (Estat, Generalitat i Ajuntaments) s'ha situat en el primer trimestre en 400 milions d'euros cosa que suposa el 34% més que en el mateix període de l'any passat, segons l'informe de licitació d'obres i serveis publicat per Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC).

El creixement de les licitacions publiques ha estat impulsat sobretot per l'activitat dels ajuntaments que han aportat 251 milions, amb el 32% més en relació amb el mateix període del 2017. La Generalitat ha licitat per valor de 106 milions, el 18% més, i l'Estat només 42 milions d'euros, el 118% més. Tot i multiplicar-se per dos les licitacions de l'Estat, la xifra d'aquest primer trimestre, tan sols suposa el 16% del que s'havia licitat a Catalunya en aquest període en la mitjana històrica.

L'Estat licita obres a Catalunya el primer trimestre per valor de 42 milions d'euros, el doble que l'any passat

Les licitacions de l'estat espanyol a Catalunya en el primer trimestre, per valor de 42 milions d'euros, només suposa el 10% del que s'ha licitat en el Principat per part de totes les administracions en els tres primers mesos de l'any, incloent-hi organismes amb ingressos d'explotació propis, com Aena, Enaire, Adif, Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona, Renfe i Correus.

La xifra de 42 milions només suposa el 16% del que es registra per part d'aquesta administració en la mitjana de la sèrie històrica en un trimestre.

La licitació agregada de les tres administracions registrada en el primer trimestre d'aquest any, 400 milions d'euros, és una xifra ''molt inferior a la mitjana històrica dels últims vint anys'' que se situa en 938 milions d'euros al trimestre. Aquest baix volum de licitació ''agreuja el crònic dèficit d'inversió en infraestructures'', assegura la CCOC.

La licitació de la Generalitat en el primer trimestre, 106 milions d'euros, està un 28% per sota de la mitjana històrica d'aquesta institució en un trimestre. 

Més informació
La nova licitació de les obres de Glòries es dividirà en lots
La licitació d'obra pública cau un 6% fins al setembre
La licitació de l'AVE posa el fre i cau un 76%
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit