UGT denuncia llocs de feina "sexistes i precaris" durant el MWC

El sindicat assegura que la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona són "còmplices" de perpetuar "estereotips de gènere"

Congressistes a la porta del MWC Congressistes a la porta del MWC

UGT ha denunciat que els llocs de treball que crea directament el Mobile World Congress (MWC) són "precaris, discriminatoris i sexistes". El sindicat ha declarat que aquestes ofertes “contribueixen a seguir perpetuant els estereotips de gènere i a seguir cosificant la dona”. Davant d’aquestes vulneracions, UGT ha demanat responsabilitats a les administracions públiques, com el Govern i l'Ajuntament de Barcelona, que considera que en són "còmplices".

Més info: Bretxa salarial: trencar el sostre de vidre des de dalt

Segons un anàlisi del sindicat, el MWC està "prostituint" les condicions de treball de milers de persones, especialment de joves i dones. Des de la UGT han explicat que els llocs de treball més demanats són les hostesses, els cambrers i el personal de manteniment.

En aquest sentit, han observat que els requisits de les ofertes de treball són sexistes i discriminatoris i han explicat que alguns d’ells demanen a les dones ser llestes, tenir una talla 36/38, anar amb faldilla curta, mitges primes, maquillatge, sabates de taló de 5 cm i tenir una alçada mínima de 1,75 centímetres.

Ser alta per cobrar bé

També han criticat que si compleix aquests requisits, l’hostessa després ha de treballar 12 hores consecutives de feina amb 20 minuts només per dinar i que el seu sou va en funció de la seva alçada: “si l’hostessa té una alçada superior al 1.75 cobrarà 7,2 euros bruts la hora però si té una alçada per sota cobrarà un euro menys per hora”. El sindicat ha catalogat aquestes ofertes com "sexistes, discriminatòries, i del tot il·legals".

El sindicat ha reclamat la implicació de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona en aquesta situació i que deixin “d’invisibilitzar-la”. En aquest sentit, ha reclamat que el MWC ha d'oferir llocs de treballs decents que no discriminin per raó de sexe i tinguin condicions que no siguin salaris baixos ni jornades extenses. Segons ha indicat UGT, el “prestigi” que té el congrés també s’ha de veure en les condicions i feines que s’ofereixin.

Més informació
Els hotels de Barcelona facturaran un 28% més pel MWC
MWC: 5G, IA i la Renfe
Desconvocada la vaga de neteja de l'aeroport del Prat pel MWC
Avui et destaquem
El més llegit