De Guindos es desdiu del pacte fiscal

El ministre d'Economia considera que "el cupó no té la més mínima viabilitat en la realitat econòmica espanyola."

Luis De Guindos EP Luis De Guindos EP

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat aquest divendres que la possibilitat de negociar amb la Generalitat l'establiment d'un cupó "no està sobre la taula". Ho ha fet tot just una setmana després d'haver-se mostrat disposat en una entrevista al Financial Times a negociar el pacte fiscal amb el Govern si "abandona els plans d'independència". "Catalunya ja té molta autonomia, però podríem parlar d'una reforma del sistema de finançament i d'altres temes", va assegurar. 

A les portes del referèndum, s'ha desdit de la seva voluntat de negociació i ha reivindicat que "el cupó no té la més mínima viabilitat en aquest moment ni en la realitat econòmica espanyola". Ara bé, sí que ha precisat en declaracions a la Cadena Cope que el govern espanyol estaria obert a negociar un sistema comú de finançament autonòmic que tingués en compte les característiques de cada comunitat. 

Sobre els 2.000 milions d'euros que Catalunya ha rebut del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), Guindos ha volgut deixar clar que no es tracta d'un finançament directe a la Generalitat, sinó que l'objectiu d'aquests fons és pagar als proveïdors catalans per mantenir els serveis públics a Catalunya. "No confonguem al Govern amb la societat catalana (...) El Govern espanyol no ha deixat mai la societat catalana de banda", ha afirmat. Per últim, també ha apuntat que amb els fons procedents del FLA es pagaran, per exemple, els serveis farmacèutics a Catalunya.

Més informació
Guindos ofereix diners a la Generalitat si abandona l'1-O
Montoro haurà de prorrogar els pressupostos per l'1-O
Avui et destaquem
El més llegit