Madrid, Catalunya i Andalusia sumen el 54% del fons covid

El Govern central repartirà 3.000 milions del segon tram sanitari aquests dies i al desembre donarà 5.000 milions més a les autonomies

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | Europa Press La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | Europa Press

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres dues ordres del Ministeri d'Hisenda que per repartir els dos últims trams del fons covid de 16.000 milions d'euros per a les comunitats. La Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia han rebut més del 54% d'aquest fons, un total de 8.711 milions d'euros.

D'aquesta manera, el Ministeri finalitza l'assignació dels 16.000 milions d'euros del fons, que s'ha creat per mantenir els recursos de les comunitats després de l'impacte de la pandèmia, ha informat el departament de María Jesús Montero. En concret, el BOE publica una ordre ministerial que distribueix els 3.000 milions d'euros del segon tram sanitari, que es transferiran durant aquests dies, i una altra ordre per repartir els 5.000 milions per compensar la disminució dels ingressos autonòmics a causa de la reducció de l'activitat econòmica que ha provocat la pandèmia, que es distribuiran al desembre.

El fons no és reemborsable, és a dir, que les comunitats no hauran de retornar aquests recursos ni tampoc generaran deutes o interessos. Hisenda ha subratllat que aquest fons és la transferència més gran de l'Estat a les autonomies tret del sistema de finançament autonòmic.

En el repartiment total dels fons, Madrid (3.346 milions), Catalunya (3.166 milions), Andalusia (2.199 milions) i Comunitat Valenciana (1.486 milions) són les quatre comunitats que rebran més diners.

Més informació
Mig milió de fons europeus per internacionalitzar pimes catalanes
Avui et destaquem
El més llegit