Mig milió de fons europeus per internacionalitzar pimes catalanes

Nou clústers catalans entren al programa Clusters Go International de la Comissió Europea, dotat amb un pressupost total de 8,6 milions d'euros

Nou clústers catalans capten fons europeus per internacionalitzar se | iStock Nou clústers catalans capten fons europeus per internacionalitzar se | iStock

Nou clústers catalans han captat 560.000 euros de fons europeus per internacionalitzar pimes. Les agrupacions d'empreses formen part del programa Clusters Go International, que compta amb un pressupost total de 8,6 milions d'euros. Tots els clústers de Catalunya que s'hi han presentat han aconseguit finançament. 

Els projectes als quals aniran destinats els diners europeus tindran una durada de dos anys i han d'incloure un pla estratègic per internacionalitzar conjuntament les pimes de cada sector. També es podran destinar a elaborar estudis de mercat, missions internacionals de prospectiva i reunions B2B amb altres empreses de tot el món. 

Un total de 78 clústers de 20 països han accedit a aquestes ajudes. El CENFIM -d'empreses d'equipament de la llar i contract- i el Catalan Water Partnership són dos dels clústers catalans que hi participen. També ho fan el MODACC -clúster català de la moda i el textil- i el Clúster Digital de Catalunya, amb una iniciativa relacionada amb l'economia circular i la sostenibilitat; Solartys i Catalan Water Partnership, que busquen solucions tecnològiques sostenibles en àmbits com les infraestructures energètiques, les solucions d'energies renovables, l'ús racional dels recursos, la falta de connectivitat o el tractament de l'aigua.

El Beauty Cluster és un altre dels que ha aconseguit finançament amb l'objectiu de finançar la sortida a l'exterior de les pimes de cosmètica i perfumeria; el Secpho i el Packagind Clúster volen fomentar la cooperació entre pimes de diversos països europeus per desenvolupar solucions innovadores per tal de disminuir el malbaratament d'aliments. Finalment, el CICAT -el clúster d'il·luminació- portarà a termes accions comunes entre pimes europees per impulsar la seva internacionalització als Estats Units i el Canadà.  

Cinc dels clústers catalans que participen al programa comunitari han obtingut aquest 2020 el certificat Gold Label per part de l'Euopean Secretariat for Cluster Analysis. Són el Packaging Cluster, el MODACC, el Catalan Water Partnership, el Beauty Cluster i Secpho.    

Més informació
Europa finança amb mig milió d'euros sis clústers catalans
Formar part d'un clúster, la solució per encarar la crisi?
Fusió de clústers per potenciar la seguretat alimentària
Avui et destaquem
El més llegit