Marc Coloma, activista de l'alimentació i cofundador d'Heura, ha estat seleccionat en la primera edició de la llista internacional 50 Next. L'organització que està darrere de The World's 50 Best Restaurants i The World's 50 Best Bars ha desvelat aquest dimarts els noms dels 50 joves que estan donant forma al futur de la gastronomia, 18 d'ells europeus. La selecció inclou a 24 dones i 19 homes de 20 i 35 anys i estan emmarcats en diferents categories del sector alimentari, segons s'ha explicat en un comunicat.
"El món necessita una transició proteica i aquesta només es produirà creant successors de la carn deliciosos i saludables", ha comentat Marc Coloma, cofundador d'Heura. 50 Next celebra el talent de joves de fins a 35 anys de tota la indústria alimentària en l'àmbit global, des de productors i educadors fins a enginyers i activistes. La selecció s'ha realitzat a través d'una recerca i anàlisi per part de 50 Next i l'internacionalment reconegut Basque Culinary Center, després d'una aclaparant resposta a la convocatòria de candidatures i nominacions i la cerca proactiva de candidats.
A conseqüència de la crisi sanitària causada per la covid-19, aquesta primera edició es realitzarà a través d'un esdeveniment virtual al qual li seguirà un altre presencial a Bilbao, soci oficial i amfitrió de 50 Next, a principis de 2022, una vegada que se suavitzin les restriccions de viatge. I és que tal com ha afegit Coloma: "Aquest premi ens dóna més força per creure que el nostre enfocament mediterrani de l'alimentació plant-based juga un paper clau en el futur de la indústria alimentària".