MaskCat, mascaretes massives per a ulls, nas i boca

Les Cambres de Comerç de Catalunya posen a disposició de fabricants i distribuïdors una mascareta higiènica per ús massiu

Un dels models de MaskCat | Cedida Un dels models de MaskCat | Cedida

Les Cambres de Comerç de Catalunya posen a disposició de fabricants i distribuïdors una mascareta higiènica per ús massiu, dissenyada i produïda a Catalunya, segons informen en un comunicat. La mascareta, que s’ha creat com a barrera efectiva per evitar contagi via fluids, protegeix ulls, nas i boca, especialment davant actes reflexes.

Més info: Maskplus, la reinvenció del tèxtil per aïllar la covid-19

A causa de la baixa disponibilitat de plàstic al mercat, s’han dissenyat fins a quatre versions diferents per poder utilitzar en base a la demanda i les necessitats. Hi ha una versió 100% plàstic (PET o policarbonat) destinada a col·lectius específics (sordmuts, logopedes, mestres d’infantil, llocs de treball de seguretat,...) i s’han previst tres versions més, de cartró i visor de plàstic. La part de cartró s’ha de llençar a diari i hi ha un visor de plàstic que es pot reutilitzar (en aquest cas s’ha de rentar a diari amb aigua i sabó intensament).

La covid-19 ha posat de manifest la dificultat de compaginar la protecció, personal i social, davant la malaltia i el desenvolupament d’activitats que fins ara eren considerades naturals i innòcues com anar a treballar a indústries, magatzems o oficines, a comprar, passejar, visitar museus, anar al cinema o al teatre o fer una escapada a altres paisatges o entorns. La MaskCat s’ha dissenyat per cobrir aquesta necessitat i poder conviure amb la covid-19 amb la màxima seguretat en entorns no hospitalaris.

Des del Consell de Cambres es recomana un preu màxim de venda, que segons els models, podria ser d’entre 0,6 i 2 euros, preu que es podria reduir amb una distribució massiva. Per estar del tot protegit, la recomanació és dur-la posada tot el dia, excepte per menjar i beure, i rentar-se bé les mans cada cop que es treu la mascareta, sent conscient que quan te la treus estàs desprotegit.

Més informació
Better Care, 'big data' sanitària per comprendre la covid-19
Missió impossible? Que cap empresa tanqui
Avui et destaquem
El més llegit