La Setmana Santa rebaixa la previsió de vendes de roses per Sant Jordi

Mercabarna-flor té previst comercialitzar un terç del total de flors venudes a Catalunya, que preveuen que seran prop de set milions

La rosa vermella continua sent la més venuda | Cedida La rosa vermella continua sent la més venuda | Cedida

Els majoristes de Mercabarna preveuen que les comandes d’última hora mantinguin les vendes en gairebé set milions de roses per Sant Jordi, xifra lleugerament inferior a l’any passat. Així ho han exposat durant la presentació de les previsions de comercialització de roses. Mercabarna-flor té previst comercialitzar un terç del total de roses venudes a Catalunya, és a dir, uns 2,3 milions d’unitats.

Més info: Els catalans menjaran més de 700.000 mones

El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha afirmat que a Mercabarna-flor s’espera “mantenir les vendes de l’any passat, tot i que es pot produir un lleuger descens, d’aproximadament un 5%”. Cal recordar que el 2018 es va arribar a una xifra rècord de comercialització, amb més de set milions de roses venudes a tot Catalunya.

Colom ha destacat que, “tot i la bona previsió, l’únic punt d’incertesa el genera l’endarreriment en les comandes del sector de la restauració, les empreses que obsequien els treballadors amb una rosa i els estudiants”. El fet que Sant Jordi arribi just després de Setmana Santa comporta una major dificultat per organitzar-se a aquests col·lectius, de forma que es preveu que la venda a escala majorista es concentri encara més en els dies previs a Sant Jordi.

Més informació
Un Sant Jordi amb set milions de roses vermelles i 350.000 grogues
Els floricultors esperen vendre més de set milions de roses per Sant Jordi
Avui et destaquem
El més llegit