CA | ES

Un Sant Jordi amb set milions de roses vermelles i 350.000 grogues

La majoria venen de l'Equador i Colòmbia i són de la varietat 'Freedom'

Una parada de Barcelona durant Sant Jordi Una parada de Barcelona durant Sant Jordi

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya preveu vendre set milions de roses vermelles i 350.000 de grogues aquest Sant Jordi, segons s'ha informat en un comunicat. Els majoristes i grans distribuïdors preveuen unes bones vendes per al dimarts 23 d'abril en ser el primer dia feiner després de Setmana Santa i caure en campanya electoral.

El president del Mercat de Flor i Planta, Sito Vilarrubla, sostéque aquest any "serà molt bo" i que les comandes es mouran en xifres similars a les del 2018, i fins i tot s'incrementaran una mica. "Malgrat sortir d'unes vacances, el dia 23 d'abril serà un dimarts feiner, amb floristes, empreses, escoles, comerços i també partits polítics en plena activitat", ha remarcat.

Més info: Els llibreters preveuen facturar un 2% més per Sant Jordi

Els majoristes preveuen que aquest Sant Jordi també es venguin unes 350.000 roses grogues, en línia amb les xifres registrades durant el passat, en el qual les vendes es van situar entre les 350.000 i 400.000. Asseguren que ja tenen "bastantes comandes" de floristeries i entitats sobiranistes que vendran i regalaran roses d'aquest color com a mostra de solidaritat amb els líders independentistes empresonats.

El Mercat de Flor i Planta Ornamental ha alertat que les roses plantades a Catalunya suposaran un 4% del total que es vendran per aquesta celebració, mentre que, de la resta d'Espanya, el 10%. Ho ha atribuït a la disminució gradual d'aquest cultiu i l'alta demanda concentrada en un sol dia, la qual cosa ha raonat que fa que els comercialitzadors s'hagin de proveir de roses d'altres regions.

La majoria de les roses són de la varietat Freedom, que prové de l'Equador i Colòmbia (70%), encara que també n'hi haurà de la 'Red Naomi', que ve dels Països Baixos (15%).

Més informació
Sant Jordi: objectiu 1,5 milions de llibres i 7 milions de roses
Avui et destaquem
El més llegit