Adminsitracions i agents socials sumen forces per repensar l'automoció

Foment crea la Mesa de l'Automoció de Catalunya amb el propòsit d'establir les bases que permetin la viabilitat del conjunt de l’ecosistema industrial

Foment crea la Mesa de l'Automoció de Catalunya | Cedida Foment crea la Mesa de l'Automoció de Catalunya | Cedida

La Mesa de l’Automoció de Catalunya, creada a instàncies de Foment del Treball per reforçar i potenciar la indústria de l’automòbil, incorpora com a membres permanents al president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i a la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa. Segons informa la patronal en un comunicat, la composició de la Mesa compta amb les aportacions dels més destacats agents del sector, tant des del vessant institucional, industrial i empresarial, com de la consultoria.

El propòsit és establir les bases que permetin la viabilitat del conjunt de l’ecosistema industrial que Catalunya ha acumulat entorn de l’automòbil durant dècades, i explorar alternatives per a tot el sector a partir de la crisi de Nissan, que ha anunciat el tancament de la planta de la Zona Franca, programada per a el mes vinent de desembre.

Més info: Economistes per a tot (i per a res)

El grup de treball ha iniciat ja la seva activitat, i ha mantingut reunions amb els secretaris generals de sindicats CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, i amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Aquesta setmana té previst a més presentar els objectius al secretari de Indústria, Raúl Blanco; al president de Moventia, Miquel Martí; al soci de YGroup, Jose Antonio Bueno; i al CEO de TOP Projectes i Contractes, Jordi Sumarroca.

Al llarg del mes juny s’han previst trobades al més alt nivell institucional amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, amb les ministres del Govern espanyol, Teresa Ribera Reyes Maroto i altres destacats representants del sector per a incorporar les seves aportacions i avançar en l’estudi de viabilitat.

Més informació
De Ford a Nissan: un segle d'història empresarial
I ara què? Un pla B a Nissan
"Ens han deixat morir"
Avui et destaquem
El més llegit