CCC Barcelona Digital Services pacta amb els sindicats un ERTO per 680 persones

L'empresa subcontractada per Meta impulsa un pla de baixes voluntàries per retallar 250 llocs de feina

La torre Agbar a la ciutat de Barcelona La torre Agbar a la ciutat de Barcelona

CCC Barcelona Digital Services, l'empresa subcontractada per Meta per a revisar continguts, ha pactat amb els sindicats un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per 680 treballadors a Barcelona, segons han confirmat fonts sindicals a l'ACN. L'expedient va ser registrat al Departament d'Empresa i Treball el 27 de febrer amb una durada prevista fins al març del 2024.

Divendres passat es va arribar a un preacord que els empleats van ratificar en assemblea i aquest dilluns s'ha ratificat finalment el pacte.  A banda de l'ERTO, l'empresa impulsarà un pla de baixes voluntàries per a 250 persones a qui ofereixen una indemnització de 23 dies per any treballat. Fonts sindicals apunten que l'entitat s'ha reservat la possibilitat d'augmentar la quantitat de baixes que es poden sol·licitar abans del 25 de març i que es faran efectives a partir de l'1 d'abril.

Segons apunten fonts dels representants dels treballadors, el centre continuarà mantenint part de l'activitat, que se centra a moderar els continguts de les plataformes de Facebook i Instagram en castellà i portuguès, així doncs, els empleats aniran entrant i sortint de l'ERTO en blocs. Pel que fa a les condicions de l'expedient, l'empresa ha accedit a oferir dues opcions als treballadors amb feina suspesa: un complement de 340 euros o un de 300 euros més una assegurança de salut de DKV. La clàusula d'exclusivitat dels contractes es deixarà d'aplicar mentre l'empleat estigui afectat per l'ERTO, per la qual cosa podrà buscar feina en altres empreses.

 

Més informació
Meta acomiadarà 11.000 treballadors
Els ERTO i les nacionalitats: el monstre ocult de la bretxa salarial
El Govern obrirà el 5 d'abril el tràmit per accedir als nous ajuts per persones en ERTO
Avui et destaquem
El més llegit