MicroBank incrementa un 36,2% el finançament amb impacte social

El banc social de CaixaBank va atorgar 19.267 microcrèdits per a la posada en marxa o consolidació de negocis per valor de 253,4 milions d'euros el 2023

L’equip de l'empresa d’inserció sociolaboral La Tavella, finançada per MicroBank | CaixaBank L’equip de l'empresa d’inserció sociolaboral La Tavella, finançada per MicroBank | CaixaBank

MicroBank, el banc social de CaixaBank, va finalitzar 2023 amb la formalització de 144.473 operacions de finançament amb impacte social per valor de 1.383,4 milions d'euros, xifres que representen augments del 44% i el 36,2%, respectivament. El segment d'activitat que va experimentar un major creixement en 2023 està vinculat al finançament per a la posada en marxa i consolidació de petits negocis. En total, MicroBank va concedir 19.267 microcrèdits a l'Estat per a aquesta finalitat, la qual cosa suposa un 47% més que l'any anterior.

“Per a MicroBank és molt gratificant veure com el context general de recuperació que viu el país es plasma també en l'evolució de la creació de negocis per part d'emprenedors i microempreses que reben finançament de la nostra part”, explica Cristina González, directora general de MicroBank. L'import mitjà d'aquests microcrèdits es va situar l'any passat en 13.150 euros i el volum total aportat pel banc social de CaixaBank va assolir els 253,4 milions d'euros, xifra que representa un augment del 48%.

L'import mitjà d'aquests microcrèdits es va situar l'any passat en els 13.150 euros

“Si el 2022 vam aconseguir la fita dels 1.000 milions d'euros atorgats en finançament amb impacte social, el 2023 hem depassat amb escreix aquest volum", apunta per la seva banda Juan Carlos Gallego, president de MicroBank, qui afegeix que "estem convençuts que la nostra activitat és clau per a fomentar la igualtat d'oportunitats i propiciar el desenvolupament i benestar en el territori”.

Més info: MicroBank destina 634 MEUR a projectes d'impacte social

La línia d'activitat orientada al suport a famílies vulnerables, amb 118.753 microcrèdits concedits a Espanya i un creixement del 44,9% respecte a l’exercici anterior, va concentrar un any més el gruix del volum de finançament atorgat per MicroBank. Concretament, l'entitat va destinar a aquest capítol 862,2 milions d'euros durant 2023, el 62,3% del total del finançament. L'import mitjà d'aquests microcrèdits, adreçats a què col·lectius amb pocs recursos puguin fer front a necessitats puntuals, es va situar en 7.260 euros.

Més informació
Cecot i MicroBank signen un acord per impulsar projectes d'autònoms i microempreses
MicroBank incrementa un 22% el finançament de projectes socials, fins a 570,5 milions d'euros
Els microcrèdits de MicroBank ajuden a crear 8.700 llocs de treball
Avui et destaquem
El més llegit