MicroBank destina 634 MEUR a projectes d'impacte social

Durant el primer semestre s'han registrat 62.643 operacions

Exterior de la seu de CaixaBank a Barcelona | Cedida Exterior de la seu de CaixaBank a Barcelona | Cedida

MicroBank, durant el primer semestre de l’any, ha mobilitzat 634 milions d’euros per finançar projectes d’impacte social. Entre gener i juliol s’han registrat un total de 62.463 operacions, xifra que representa un increment d’un 12% en comparació amb el mateix període del 2022. Els microcrèdits a emprenedors i microempreses, amb 9.634 operacions, és l’àmbit que ha experimentat un major creixement. L'import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en 13.161 euros fins al juny.

Un altre dels pilars de l'activitat de MicroBank, els microcrèdits a famílies amb pocs recursos dirigits a cobrir necessitats bàsiques, es va saldar amb la formalització de 49.845 operacions, un 9,2% més que en el mateix període de l'any anterior. El volum de finançament en aquest capítol ha ascendit a 376,48 milions d'euros, el que suposa un augment del 7%. “El balanç del primer semestre ens manté, fermament, en la cursa cap a la consecució dels objectius del pla estratègic 2022-2024”, descriu Juan Carlos Gallego, president de MicroBank.

L’entitat també ha reforçat la seva vinculació amb organismes com el Fons Europeu d'Inversions, el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa  i el Banc Europeu d'Inversions. “Hem demostrat que som capaços d’adaptar-nos al context econòmic i social del moment”, explica Cristina González, directora general de MicroBank. En un altre ordre, CaixaBank ha tancat el primer semestre de l’any amb un benefici de 2.137 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 35,8% en comparació amb el mateix període del 2022. Tal com recullen les dades enviades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, els ingressos de l’activitat bancària s’han disparat un 31,3% fins als 7.110 milions. En l’àmbit de les comissions, CaixaBank ha reduït la recaptació (-4,2%) amb 1.846 milions, principalment per la davallada de les comissions bancàries. 

Més informació
Cecot i MicroBank signen un acord per impulsar projectes d'autònoms i microempreses
MicroBank incrementa un 22% el finançament de projectes socials, fins a 570,5 milions d'euros
Els microcrèdits de MicroBank ajuden a crear 8.700 llocs de treball
Avui et destaquem
El més llegit