Mireia Del Pozo representarà Catalunya a les jornades sobre la dona a l'ONU

El Centre d'Estudis de les Dones d'Europa anirà a Nova York com a entitat representant del CNDC Consell Nacional de Dones de Catalunya

Mireia Del Pozo, presidenta del CEDE | Cedida Mireia Del Pozo, presidenta del CEDE | Cedida

La seu de Nova York de l'ONU acollirà entre els dies 6 i 17 de març la 67 Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de Nacions Unides (CSW67), òrgan establert el 1946 que es reuneix anualment per promoure la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones. A aquesta trobada, que coincideix amb la celebració del 8M, Dia Internacional de la Dona, acudirà per primera vegada una de les expertes més reconegudes de Catalunya, Espanya i Europa en diversitat i gènere, Mireia Del Pozo. La professional assistirà a les jornades com a presidenta del Centre d'Estudis de les Dones d'Europa, organització declarada d'interès públic el mes de gener passat per la Generalitat de Catalunya.

El tema central de la 67 CSW és “Innovació i canvi tecnològic, educació a l'era digital per aconseguir la igualtat de gènere i l'empoderament de totes les dones i nenes”, i, com a tema de revisió, “Desafiaments i oportunitats en l'assoliment de la igualtat entre els gèneres i l'apoderament de les dones i les nenes rurals”. Sobre aquestes jornades, Del Pozo destaca la importància de l'educació, la formació i la sensibilització per assolir la igualtat de gènere. "Només l'educació ens farà lliures. La innovació i el canvi tecnològic han de ser la palanca de canvi, i això cal fer-ho amb perspectiva empresarial de gènere i visió ètica”, continua. I afegeix: "Cal desplegar i executar programes i accions a empreses i organitzacions, comptant amb l'acompanyament d'expertes que despleguin les directrius que es marquen a l'ONU i al Parlament Europeu".

Mireia Del Pozo insisteix que, encara que a molts països occidentals ja s'han aprovat plans d'igualtat, el que és realment necessari és establir mecanismes de seguiment que garanteixin que es despleguin, perquè el canvi cultural empresarial des de la cúpula fins a la base sigui real. Aquesta reclamació ja l'ha plantejat Del Pozo en altres trobades internacionals, com ara la Jornada dels Drets de les Dones que es va celebrar el 2022 a Estrasburg, al Parlament Europeu, també amb motiu del Dia de la Dona. "És una reivindicació que en el marc del 8M permet visualitzar una situació injusta i antidemocràtica, que cal revertir-se amb el compromís i l'acció dels diferents agents socials, econòmics i polítics".

Més informació
El BWAW reuneix a Barcelona a líders empresarials per exposar el biaix en igualtat de gènere
La dona guanya presència en l'economia de menys pes
Malgrat tot, una dona rural
Avui et destaquem
El més llegit