El Mobile Social Congress torna a la presencialitat

El saló alternatiu al Mobile World Congress oferirà un "punt de vista diferent del model d'electrònica" que s'exposarà a Fira de Barcelona

El Mobile Social Congress tornarà a la presencialitat en la seva setena edició | EP El Mobile Social Congress tornarà a la presencialitat en la seva setena edició | EP

El Mobile Social Congress, el saló alternatiu al MWC que proposa diferents usos tecnològiques als models de les grans corporacions, tornarà "parcialment" a la presencialitat en la seva setena edició. L'esdeveniment, que se celebrarà a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març, coincidirà amb el Mobile entre els jardins del Pou de la Figuera i el Born Centre de Cultura i Memòria.

L'objectiu del congrés, segons els organitzadors, és "oferir diferents punts de vista que complementin des de la perspectiva d'un model d'electrònica justa els que s'exposen" al Mobile World Congress. Així, sota el lema Posem la tecnologia al servei de la vida, el Social Congress es considera "el Mobile de la gent".

La que serà la setena edició d'aquest congrés se centrarà en els impactes de la pandèmia sobre la cadena de subministrament dels productes tecnològics, especialment sobre els treballadors de les fàbriques. També es tractaran les activitats antisindicals de grans empreses del sector com Amazon, amb la presència dels líders de l'Amazon Labor Union, l'organització dels treballadors de la multinacional, de Nova York.

També ocuparan els debats del congrés qüestions com l'impacte ambiental de l'extracció de minerals al sud global per a la fabricació de dispositius electrònics i bateries, així com la compra pública responsable en els serveis de cloud o la "vigilància massiva exercida per Estats i empreses" mitjançant la tecnologia. Aquests temes es tractaran en una jornada lúdica i pedagògica que se celebrarà el diumenge 27 i diverses sessions tant en línia com híbrides entre dimarts 1 i dimecres 2 de març.

Més informació
MWC21, menys mòbils i més ètica
Connectivitat i 5G: l'aportació de Cellnex al MWC
Avui et destaquem
El més llegit