Els taxistes tornen a mobilitzar-se

La intenció dels sindicats és acampar dimecres vinent al Parlament entre les 10 del matí i les tres de la tarda i fer una marxa lenta que surti de l'aeroport

Un grup de taxistes en vaga a la Gran Via de Barcelona aquest juliol Un grup de taxistes en vaga a la Gran Via de Barcelona aquest juliol

El sector del taxi prepara noves mobilitzacions pel pròxim dimecres 24 d'octubre davant el "silenci" dels partits polítics respecte el sentit del seu vot en la convalidació del decret llei del sector de les VTC, aprovat pel Consell de Ministres el passat 28 de setembre.

Segons ha explicat a l'ACN el portaveu del sindicat d'Élite, Alberto Álvarez, de moment ja han sol·licitat el permís per fer una acampada davant del Parlament dimecres que ve entre deu del matí i tres de la tarda i una marxa lenta des de la terminal 1 de l'Aeroport del Prat amb un recorregut encara per determinar. Precisament, aquest matí, el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carlos Campuzano, no ha garantit, en una entrevista a TVE, el suport de la seva formació al text perquè "genera enormes incerteses" a la Generalitat.

Més info: VTC, el rei Salomó i quatre anys de (des)gràcia

El portaveu d'Élite ha expressat el seu rebuig en considerar que els partits polítics estan utilitzant les reivindicacions del sector amb finalitats polítiques i ha demanat al PDeCAT que no "ho barregin amb els presos polítics" i la negociació dels pressupostos. En aquest sentit, Álvarez ha assegurat que no ho permetran i ha recordat que entre el col·lectiu "hi ha de tot, des d'independentistes fins a unionistes".

Incerteses

Álvarez també ha criticat que formacions com el PNB no hagi volgut rebre el sector del taxi per "qüestions d'agenda" per parlar sobre el sentit del seu vot a la convalidació del decret llei i ha assenyalat que encara esperen poder ser rebuts pel PDeCAT i ERC. En canvi, ha afegit, ja han pogut dialogar amb Podemos i Bildu, segons ha dit.

En les seves declaracions a TVE, Campuzano ha explicat ha comentat que el reial decret llei que s'ha de convalidar la setmana que ve "genera enormes incerteses" a la Generalitat de Catalunya i ha criticat que el govern espanyol no hagi negociat el text ni amb el Govern ni amb les altres comunitats autònomes, que a partir d'ara assumiran les competències per regular el conflicte entre els taxis i els cotxes de lloguer amb conductor.

El decret llei sobre les llicències VTC preveu un període d'adaptació de 4 anys als seus propietaris perquè s'adaptin a les normatives de les comunitats, que passaran a assumir les competències. El portaveu d'Èlite ha avisat que si la convalidació del reial decret llei no prospera "tot l'esforç no haurà servit de res" i que tornaran a sortir al carrer.

Més informació
La Generalitat crea un registre de VTC
Foment espera 9.000 noves llicències VTC
Avui et destaquem
El més llegit