Mònica Roca, la primera presidenta de la Cambra

La nova líder reclama defensar les empreses arreu, també en actes amb "rerefons polític"

La nova presidenta de la Cambra, Mònica Roca | ACN La nova presidenta de la Cambra, Mònica Roca | ACN

Mònica Roca ha estat escollida com la primera presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona en els seus 135 anys d'història. En un ple a la Llotja de Mar, Roca ha guanyat la votació a l'empresari José María Torres, que a última hora ha decidit presentar una candidatura alternativa. En un discurs, Roca ha dit que la seva elecció és una "oportunitat històrica per revertir una injustícia cap a les dones" i marca un "punt d'inflexió i de no retorn" en la presència femenina en les institucions econòmiques. La nova presidenta de la Cambra ha dit que assumeix el mandat amb la voluntat d'apostar pel "consens" i ha remarcat que l'ens ha de ser en tots els actes on es defensin les empreses, encara que tinguin un "rerefons polític". Mònica Roca ha aconseguit 32 vots, José María Torres 4 i n'hi ha hagut 6 en blanc.

"No hem vingut a la Cambra a fer la independència, perquè no és possible fer-la des de la Cambra, però sí a treballar pel país", ha assegurat Roca, que ha admès que li "molesta" que se'ls acusi de polititzar la institució. En aquest sentit, ha recordat que com a representant de la Cambra va anar a l'acte 'Ja n'hi ha prou!' promogut per Foment i Pimec, "en defensa del país".

"Si alguna vegada hi ha un acte o una declaració que pot tenir un rerefons polític –i és difícil que res sigui pur i net- us demano que, en defensa del teixit empresarial que representem, tots i cadascun de nosaltres també hi siguem", ha afirmat, dies després de la polèmica per la manca de representants del Govern a l'acte de Seat.

Precisament el candidat alternatiu a la presidència, Torres, ha acusat Eines de País "d'instrumentalitzar" la Cambra i ha dit que Canadell l'ha convertit en un "òrgan de confrontació". "La Cambra no es mereix ni ha de ser governada per líders partidistes que la intoxiquen", ha dit Torres, vinculat a Pimec, i que ha assegurat que ni tan sols "amb el millor currículum del món" guanyaria la votació.

Més informació
La Cambra digital, emprenedoria sense barreres
L'Estat financia, la Generalitat aprofita el marge fiscal
Avui et destaquem
El més llegit