Montero demana "generositat" a Catalunya per negociar el finançament

La ministra d'Hisenda en funcions insisteix en què cap comunitat té "dret a vetar" una política que beneficia tots els territoris

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero | ACN La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero | ACN

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha demanat que tothom participi "amb generositat i capacitat d'arribar acords" per reformar el sistema de finançament autonòmic, cosa que soste que es farà "més aviat que tard". Així ho ha expressat en una trobada amb empresaris i sindicats a València, on, en relació a Catalunya, ha deixat anar que cal "cedir per trobar punts en comú".

Més info: Catalunya, una de les més perjudicades en finançament autonòmic

Montero ha insistit en què cap comunitat té "dret a vetar" una política que beneficia tots els territoris i, justament per això, ha subratllat que consideraria "incomprensible" que Catalunya no participi d'un debat que pretén incorporar més recursos a les competències de les comunitats.

"Hem vist de tot en aquests mesos, però espero que hi hagi una reflexió més profunda perquè no s'entendria, per part de Catalunya, que aquells que estan promulgant una suposada independència, i que permanentment diuen que necessiten més recursos, no participaran en un debat sobre el finançament autonòmic", ha sentenciat.

Montero, a més, ha assegurat que donarà visibilitat a La Marina de València i ha obert la porta al fet que el Govern espanyol assumeixi el deute de 370 milions d'euros de l'Institut de Crèdit Oficial. La ministra sosté que aquest és un compromís "ineludible" per a aquesta legislatura.

Més informació
L'AIReF reclama una millora del finançament autonòmic
Díaz: "Existeix dúmping fiscal perquè altres comunitats tenen millor condicions de finançament"
Finançament autonòmic
Avui et destaquem
El més llegit