El MWC 2021 tindrà una cinquena part de l'impacte econòmic habitual

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, calcula que la fira deixarà entre 100 i 200 milions d'euros a Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman | ACN L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman | ACN

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha explicat que l'edició d'aquest any del Mobile World Congress tindrà un impacte econòmic a Catalunya "molt més petit" en no tenir "una participació internacional tan gran" com en altres anys. Segons el directiu, es preveu que el Mobile deixi "més de 100 milions d'euros, un 20% de l'habitual, potser una mica més, entre 100 i 200 milions". Malgrat aquesta reducció i l'obligació de fer una edició mig presencial i mig virtual, Hoffman està satisfet, segons ha dit en una entrevista a RAC1; sobretot, si ho compara amb el 2020.

"Cancel·lar l’edició de l’any passat va ser córrer un risc enorme. Malauradament, som la meitat de grans del que érem fa un any. El Mobile podria haver desaparegut", ha dit. En el seu moment, de fet, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va voler treure rèdit de les dificultats per celebrar el Mobile a Barcelona i va assegurar que mantenia contactes amb els organitzadors per intentar portar la fira a la capital d'Espanya.

Hoffman, però, ha refermat el seu compromís amb Barcelona i ha negat cap mena de contacte amb Ayuso i els seus. "No vaig rebre cap oferta de la Comunitat de Madrid per emportar-se el Mobile. Ni una trucada", ha concretat. De cara al futur, Hoffman assegura que el Mobile 2022 "està garantit al febrer". "Tindrem una programació normal i esperem que el món ja hagi tornat més a la normalitat. Per tant, esperem que el 2022, el Mobile sigui més gran i millor", ha conclòs.

Més informació
El Mobile 2021 és "inamovible"
Injecció de cinc milions d'euros públics al MWC
Avui et destaquem
El més llegit