El Mobile 2021 és "inamovible"

El conseller delegat de la GSMA assegura que les dates del congrés es canviarien només si el Govern ho ordenés

John Hoffam, conseller delegat de la GSMA; organitzadora del Mobile World Congress (MWC) | ACN John Hoffam, conseller delegat de la GSMA; organitzadora del Mobile World Congress (MWC) | ACN

El Mobile World Congress 2021 serà entre el 28 de juny i l'1 de juliol; les dates són "inamovibles". Ho ha dit John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, en una entrevista a TV3. Només es cancel·laria o es canviarien les dates si el Govern ho ordenés específicament a causa de la situació sanitària provocada per la covid-19. Així doncs, les paraules de Hoffman impliquen que el degoteig d'empreses que anuncien la seva absència física no influirà en la decisió final. De fet, ha afirmat que la llista final de participants no està tancada i que no tenen clar quantes empreses han declinat la invitació. 

"Volem que la gent hi participi des de tot el món, o bé en persona o bé de manera virtual", ha dit Hoffman. En aquest sentit, s'ha dirigit als possibles assistents de l'Estat espanyol i els ha animat a viatjar a Barcelona davant les restriccions de mobilitat internacional. "Volem veure la comunitat local ajudant-nos", ha insistit. Si habitualment unes 28.000 persones de diferents punts de l'Estat assistien al Mobile, aquest 2021 els organitzadors volen que la xifra arribi a les 35.000. Això suposaria que un 70% dels participants serien espanyols, ja que el total d'assistents es calcula en uns 50.000 -la meitat del que és habitual-. 

Més info: Hoffman no decau davant les cancel·lacions d'assistents al MWC

D'altra banda, Hoffman ha parlat sobre la continuïtat del congrés a Barcelona. L'acord amb la ciutat és fins al 2024. "Fins ara hem tingut una relació meravellosa amb Barcelona; per què hauríem de voler canviar una cosa que funciona?", ha indicat. Tot i així, no ha detallat si el contracte anirà més enllà: "Tot i que no puc preveure el futur, encara hi ha temps". Aquest dijous, s'ha de reunir amb el vicepresident en funcions del Govern, Pere Aragonès; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.   

Sobre l'edició de Xangai que es va celebrar al febrer d'aquest 2021, Hoffman ha admès que "no va ser fàcil" per la novetat que suposaven els procediments sanitaris i la prova que va ser reunir desenes de milers de persones i controlar els possibles positius. Tot i així, l'esdeveniment es va celebrar sense incidències. 

Més informació
Injecció de cinc milions d'euros públics al MWC
Els participants del MWC podran viatjar a Barcelona tot i les restriccions
Avui et destaquem
El més llegit