Els pressupostos acaparen la primera visita de Calviño a Catalunya

La ministra d'Economia i Empresa defensa que "l'ambient ha canviat" des del juny

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, a S'Agaró La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, a S'Agaró

"Difícil, però no impossible". Així és com la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha valorat la situació actual dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de cara al 2019 durant el seu primer viatge a Catalunya aprofitant la XXIII Trobada d'Economia de S'Agaró. 

"Mentre les coses no siguin impossibles cal seguir intentant-ho. La negociació dels pressupostos és un dels àmbits clau de l'acció política i on crec que és més important, si cap, instar aquest diàleg", ha insistit. Segons la ministra d'Economia, aprovar els pressupostos és clau per assolir la disciplina fiscal i pressupostària d'arreu d'Espanya. 

Calviño: "Mentre les coses no siguin impossibles cal seguir intentant-ho"

L'objectiu de dèficit fixat pels pressupostos és de l'1,8%, però el Fons Monetari Internacional (FMI) ja ha avisat que sense pressupostos, el dèficit pujaria fins a un 2,4%. "Si hem de prorrogar els pressupostos i arrossegues despesa pública sense ajustos estructurals dels ingressos, tindrem més dèficit i deute el proper any", ha alertat. 

Durant la seva defensa de l'aprovació de pressupostos, Calviño ha posat sobre la taula una bateria d'arguments a favor de la reducció de la desigualtat, augment de les rendes mínimes, augment del salari mínim interprofessional (SMI) fins a 900 euros o revalorització de les pensions, entre d'altres. 

Més info: Les infraestructures catalanes pateixen la política

"No hi ha una vareta màgica que tot ho resolgui, requereix el suport de tothom", ha reiterat. Pel que fa les previsions econòmiques, la ministra ha anticipat que es tancarà l'any amb un creixement del 2,6% alhora que es preveu un 2,3% pel 2019. 

Menys tensió i més inversió

Pel que fa a Catalunya, Calviño que ha dinat envoltada de quasi 150 empresaris ha defensat que la prioritat del Govern espanyol és "la normalització institucional" per "rebaixar la tensió i la crispació". Tant és així que considera que "des del juny, l'ambient ja no és el mateix". 

En aquest sentit, també ha recordat que Catalunya és un dels principals motors de creixement d'Espanya ja que representa al voltant del 19% del PIB. "La seguretat jurídica, política i social és fonamental per invertir", ha conclòs just abans de marxar a corre-cuita a Girona per agafar el tren de tornada a Madrid. La seva solució és la de sempre: Diàleg, i més diàleg. 

Més informació
Pressupostos, tocata i fuga
La pedra filosofal del tàndem Calviño-Montero
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit