Naturgy i Hotels Catalonia deixen la cadira de plata de la Cambra

L'ens cameral assegura que la decisió respon a un canvi d'estratègia de les dues companyies i neguen discrepàncies amb la presidència

Naturgy deixa la Cambra perqué ha decidit revisar la seva política de participació en entitats públiques | ACN Naturgy deixa la Cambra perqué ha decidit revisar la seva política de participació en entitats públiques | ACN

Naturgy i Hotels Catalonia han abandonat el ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, on ocupaven dues de les 14 cadires de plata, el nom que reben les places reservades a grans empreses i associacions i que fan una aportació de 75.000 euros anuals a l'ens. Segons ha pogut confirmar l'ACN, la decisió respon a un canvi d'estratègia de les dues companyies, que neguen discrepàncies amb la presidència, fins ara ocupada per Joan Canadell.

La Cambra obrirà ara un procés, conegut com a eleccions parcials, que finalitzarà el pròxim 9 de març perquè les companyies interessades puguin presentar la seva candidatura per ocupar les places vacants dins el ple de l'ens cameral. 

Fonts de Naturgy apunten que la decisió de l'empresa es deu a una "revisió" de les seves polítiques de participació en institucions públiques. De fet, recorden que la companyia no participa en els òrgans de govern de cap cambra de comerç de l'Estat. No obstant això, asseguren que l'empresa mantindrà la seva "col·laboració històrica" amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

Pel que fa a Hotels Catalonia, fonts de la Cambra assenyalen que l'empresa ha decidit centrar la seva estratègia a combatre els efectes de la crisi de la covid-19, que ha deixat greument afectat el sector hoteler.

Més informació
L’estrella de les cadires de plata
La Cambra digital, emprenedoria sense barreres
Avui et destaquem
El més llegit