Naturgy multiplica per cinc la capacitat per distribuir gas renovable a més de 70.000 llars

Nedgia, la distribuïdora de gas del Grup, ja opera sis mòduls d'injecció de biometà i treballa en la construcció de 18 més

Seu de Naturgy a Madrid | Cedida Seu de Naturgy a Madrid | Cedida

Nedgia, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, ha multiplicat per cinc la seva capacitat per vehicular gas renovable a través de la xarxa el 2023. La companyia ja opera sis mòduls d'injecció ubicats a Catalunya, Castella i Lleó i Galícia que permeten injectar 174 GWh anuals de biometà a la seva infraestructura, una quantitat equivalent al consum anual de més de 70.000 llars que permet reduir l'emissió a l'atmosfera de 32.000 tones de CO2.

Aquest fort creixement continuarà els propers mesos, ja que Nedgia té en cartera 290 sol·licituds de projectes que podrien injectar un volum de gas renovable a la seva xarxa superior als 10,7 TWh, xifra equivalent al consum anual de 4,3 milions de llars . D'aquests projectes, 18 ja es troben en un estat de desenvolupament avançat i començaran a distribuir gas renovable a la xarxa al llarg del 2024 i el 2025. Aquestes xifres il·lustren el gran potencial d'aquest renovable a Espanya.

La presència més gran de gas renovable a la xarxa de Naturgy coincideix amb el desenvolupament de nous projectes de producció de biometà, una energia derivada del tractament de residus de diferent origen que és clau per assolir els objectius de descarbonització compromesos per Espanya i la Unió Europea. Una de les seves grans fortaleses és que, en tenir qualitats similars al gas natural, es pot distribuir a través de la infraestructura gasista existent i emprar-se amb les mateixes aplicacions energètiques a llars, indústries, comerços i també per a mobilitat en el transport, contribuint a la descarbonització.

Més info: Naturgy comença la construcció d'una planta fotovoltaica als Estats Units

Malgrat el fort increment registrat el 2023, el biometà requereix per impulsar mecanismes de suport similars als existents en altres països de l'entorn com França o Alemanya. Espanya es troba entre els principals països d'Europa per potencial de producció i podria arribar a cobrir el 45% de la demanda nacional de gas natural o la totalitat de la demanda residència i comercial, segons un informe recent publicat per Sedigas i PwC.

Més informació
Naturgy impulsa l'estudi de la seguretat del subministrament
Naturgy activa una planta als Estats Units amb una inversió de 264 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit