Les oportunitats de negoci al món per a les empreses catalanes

Un informe d'Acció detecta noves oportunitats en 70 països diferents vincualdes als àmbits de la salut, les TIC i l’agroindústria

La pandèmia de covid-19 ha portat de la mà noves oportunitats de negoci al món | iStock La pandèmia de covid-19 ha portat de la mà noves oportunitats de negoci al món | iStock

La pandèmia de covid-19 ha portat de la mà noves oportunitats de negoci al món per a empresas catalanes. Segons recull un informe elaborat per Acció tenint en compte "les característiques i potencialitats del teixit empresarial català", "es tracta d’oportunitats concretes", concretament 200 en 70 països diferents.

Principalment són oportunitats sorgides arran de la pandèmia provocada pel coronavirus en els àmbits de les ciències de la vida (salut i equipaments mèdics, indústria farmacèutica i biotecnologia), les TIC i els recursos en línia i l’agroindústria. Per exemple, l’informe recull els medicaments i equips de protecció mèdica que un institut de salut de Mèxic necessita adquirir, que Ghana vol construir 88 hospitals en un any i que necessitarà tots els equipaments necessaris o que Xile està buscant projectes que donin accés a l’educació de manera massiva.

Més info: Adéu al cafè per a tots? Benvingut ecosistema català

Més de la meitat de les oportunitats detectades incorporen un component tecnològic. Així, l’informe detecta que les tecnologies amb més oportunitats de negoci a escala internacional arran de la covid-19 són la Internet de les Coses (amb un 20% del total d’oportunitats identificades), la connectivitat-5G (16%), la impressió 3D (10%), la intel·ligència artificial (9%) i el disseny avançat de medicaments (9%).

A algunes d’aquestes oportunitats s’hi pot accedir en forma de licitacions per al desenvolupament de nous productes i serveis per combatre la pandèmia, i de les quals se’n poden beneficiar les empreses tecnològiques i altres entitats d’innovació catalanes.

Més informació
Les empreses familiars donen la cara
Avui et destaquem
El més llegit