'Networking 2.0' per obrir-se al món

Ofertes de feina o informació sobre el cost de la vida són alguns dels recursos que ofereix el web catalansalmon.com

La idea d'internacionalitzar l'empresa o muntar un negoci en algun país on l'economia vagi millor és una de les solucions més buscades pels empresaris. Però en plantejar-se l'opció de posar els peus i els productes lluny de casa sorgeixen incerteses, dubtes i pors. És per això que s'està incrementant l'ús d'eines per franquejar aquest obstacles.

Una d'aquestes eines són els webs que pengen del projecte catalansalmon.com. Aquest portal conté actualment més de 320 webs filials creades pel barceloní Sergi Marzabal amb l'objectiu de posar en contacte els catalans expatriats i fomentar-ne la relació entre ells. "El primer web va ser catalansadublin.com i es va crear per conèixer gent i fer trobades. Ràpidament em van demanar que fes llocs webs germans a Berlín, París, Manchester, Nova York, Pequín...", explica el creador de la idea.

L'experiència d'altres com a valor
Catalans el món té gairebé 9.000 usuaris repartits pels cinc continents. El concepte de pàgina web també ha evolucionat i, a banda de reunir catalans a l'estranger, també conté apartats molt útils per a empresaris que pensen en portar el seu negoci fronteres enllà. Entre d'altres es pot trobar la següent informació d'utilitat per a les empreses:

1. Dades sobre el mercat immobiliari en diferents ciutats del món. Molt útil si es té previst llogar o comprar propietats en territoris desconeguts.

2. Borsa de treball. Aquesta eina pot servir tant per trobar treballadors catalans al lloc on es vol dur a terme la internacionalització com per trobar feines des de Catalunya a altres racons del planeta.

3. Informació sobre el cost de la vida. Dades com el preu d'un bitllet de metro, un menú de migdia o què costa agafar un taxi des de l'aeroport al centre poden ser molts beneficioses a l'hora de planificar un viatge de prospecció o tenir en compte la possibilitat d'instal·lar una delegació.

4. Guies i traductors. A catalansalmon.com també és possible trobar guies turístics en català, i hi ha una llista de 38 idiomes amb contactes de traductors professionals.

Segons Sergi Marzabal, "els webs fan una feina que no fan ni les ambaixades ni les cambres de comerç: posar en contacte persones reals amb informació real". Una informació (gratuïta) que, ben administrada, pot ser molt valuosa en plantejar-se un projecte d'expansió internacional o exportació.
Avui et destaquem
El més llegit