La Generalitat ha mobilitzat gairebé 2.000 MEUR dels Next Generation

La xifra correspon al tancament del mes de maig

Exterior del Palau de la Generalitat | iStock Exterior del Palau de la Generalitat | iStock

La Generalitat ha mobilitzat 1.985 milions d’euros dels fons Next Generation, segons dades facilitades pel departament d’Economia i Hisenda. Els números corresponen al tancament del mes de maig. El 70% d’aquests recursos s’han transferit des de l’Estat a través de les conferències sectorials. En línies generals, Catalunya ha rebut 3.420 milions procedents de Brussel·les. 

“Estem realitzant un bon treball des de la Generalitat”, apunta Natàlia Mas. En aquest sentit, la consellera d’Economia critica que, “malgrat les limitacions estem fent una bona gestió dels Next Generation, millor que la resta de territoris de l’Estat”. Els ajuts de Catalunya representen el 29% del total de l’Estat, per davant de la Comunitat Valenciana i Madrid. 

Mas assenyala “les ineficiències del sistema de distribució dels fons”, que a la vegada provoca que “les convocatòries no s’ajustin a les necessitats dels territoris”. Fa unes setmanes, la Comissió Europea (CE) va presentar un mapa pilot amb 50 projectes a Catalunya i les Illes Balears finançats pel mecanisme de recuperació i resiliència europeu, conegut com a fons Next Generation.

Més informació
Les empreses catalanes capten el 21% dels Next Generation a l'Estat
Pimec demana una millor col·laboració publicoprivada en el desplegament dels Next Generation
Els Next Generation, una oportunitat "per invertir i reformar"
Avui et destaquem
El més llegit