"El Niño-Becerra no és negatiu, és realista"

El seu atrevit llibre, 'Futuro, ¿qué futuro?', hauria de ser lectura obligatòria

L'economista Santiago Niño-Becerra | Cedida L'economista Santiago Niño-Becerra | Cedida

Fa unes setmanes el periodista Alberto Prieto de VIA Empresa va publicar un article sobre l'economista Santiago Niño-Becerra que mapeja el futur econòmic post-pandèmia en el seu atrevit llibre, Futuro, ¿qué futuro?

Ràpidament, vaig veure que es va viralitzar a les xarxes i es deia que l'economista Becerra era el nou "Oriol Mitjà" o que sempre era negatiu i alarmista. Però, no. És un economista realista. I recullo algunes de les seves afirmacions:

 "La pau social es tornarà a comprar i s'acceptarà el que es pagui per ella. I els rics - les corporacions - seran més rics perquè controlen l'única cosa que avui és essencial: el capital; i cada vegada ho controlen més. I si han de pagar impostos per contribuir a comprar la pau social ho faran, o la pagaran ells directament".

"Qui tingui millor accés a les tecnologies de la informació i la telecomunicació tindrà un avantatge competitiu decisiu en un món en què la mobilitat de les persones serà molt menys important. I aquest millor accés només podran tenir-lo entitats i empreses potents".

Quan Becerra parla del poder de la tecnologia i l'internet, els economistes i polítics no hi tindran res a fer. Cal ser previsors.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
Destinació final: capitalisme
Catalunya, a la basca i el districte capital de Madrid
Avui et destaquem
El més llegit