Nous graus universitaris per al curs 2018-2019

Les universitats catalanes amplien l'oferta formativa per al setembre amb l'objectiu de cobrir la demanda de professionals

Estudiants universitaris a l'aula | UPF Estudiants universitaris a l'aula | UPF

Les universitats públiques catalanes preveuen iniciar més d'una vintena de graus nous de cara al proper curs, amb vuit d'una durada tres anys, que estan pendents de l'aprovació de l'Agència per la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), han informat a Europa Press les diferents institucions.

El centre que preveu impartir més graus nous és la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb fins a 10, entre els quals en figuren quatre de tres anys: el pioner en el sistema universitari català d'Estudis de Gènere; Globalització i Sostenibilitat; Història, Política i Economia, i Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles.

També preveu impartir cinc graus de quatre anys: Ciències de l'Antiguitat; Planificació Territorial, Geografia i Medi ambient; Enginyeria de Dades; Matemàtiques, Computació i Intel·ligència de Dades, i Relacions Internacionals, així com la doble titulació de Ciència política i gestió política i Sociologia, que serà de cinc anys.

La Politècnica de Catalunya (UPC) vol impartir sis nous graus l'últim curs, dels quals el de Paisatgisme és l'únic de tres anys, que oferirà els coneixements científics i tècnics per planificar i dissenyar espais i paisatges per a projectes.

A més, la UPC preveu implantar els graus de quatre anys d'Enginyeria de Ciències Agronòmiques; Enginyeria Geològica i Ambiental; Enginyeria Electrònica; Ciències i Tecnologies del Mar, i el d'Industrial Technologies and Economics, íntegrament en anglès i que impartirà al costat de la Pompeu Fabra (UPF) -en la seva única novetat per al proper curs-.

L'Oberta de Catalunya (UOC) planteja començar a impartir tres nous graus: el grau d'Estudis de cinema, de tres anys --segon d'aquesta durada que fa l'universitat, després del de Disseny i Creació digital--, i Ciència de Dades aplicada i Desenvolupament de llocs i aplicacions, de quatre anys.

La Rovira i Virgili (URV) de Tarragona preveu impartir el curs que ve els graus de Tècniques de Bioprocesos Alimentaris i Tècniques de Desenvolupament d'Aplicació Web i Mòbil, ambdues titulacions de tres anys.

L'Universitat de Girona (UdG) impartirà a partir del proper curs el grau d'Enginyeria Biomèdica, de quatre anys, que ja va comptar amb l'aprovació del CIC el passat any.

L'Universitat de Lleida (UdL) impartirà l'any que ve un únic grau nou d'Enginyeria Digital, de quatre anys, que es troba pendent d'aprovació, i la de Barcelona (UB) ha dit que esperarà fins a l'aprovació de l'AQU i el CIC al març per informar de les seves noves titulacions.

 

Més informació
Els eSports van a la universitat
Universitat i mercat laboral: una connexió necessària
Implicacions del 3 2 a la Universitat
Avui et destaquem
El més llegit