NTT Data, la pista d’aterratge de l’economia del futur

La consultora tecnològica inaugura la seva seu corporativa a Barcelona amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès

Pere Aragonès ha inaugurar la seu corporativa a Barcelona de NTT Data Pere Aragonès ha inaugurar la seu corporativa a Barcelona de NTT Data

Inspirant-se en els elements més característics de la ciutat de Barcelona, com el Palau de la Música, la Sagrada Família, el Passeig de Gràcia o el Barri Gòtic, la multinacional i consultora tecnològica NTT Data ha estrenat la seva seu corporativa a la capital catalana, ubicada al districte del 22@. La firma, que s’ha situat entre les més destacades del món en IT (tecnologies de la informació), ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. La participació de les autoritats ha volgut simbolitzar l’idil·li de la companyia amb la ciutat, on NTT Data compta amb 4.000 treballadors (2.500 de forma presencial i simultània), un 20% de la plantilla global a l’Estat espanyol. 
 
Després d’haver contractat a 700 persones durant l’any 2022, la previsió de la tecnològica és incorporar 3.000 professionals enguany, dels quals un miler ho faran a la seu de Barcelona. La companyia justifica la decisió per la seva aposta pel model híbrid de treball, en el qual el temps de feina es reparteix entre un 60% de teletreball i un 40% de presencialitat amb flexibilitat per la plantilla.

El CEO de NTT Data a Espanya, Sergi Biosca, destaca que "Barcelona i Catalunya seran importants per nosaltres en el futur"

El CEO a Espanya de NTT Data, Sergi Biosca, ha destacat que la ciutat de Barcelona “suposa una inspiració per la nostra tasca de consultora tecnològica i, per això, som una empresa connectada a l’entorn i a l’ecosistema local”. De fet, Biosca ha garantit que l’estratègia de la firma implica “reforçar l’orientació cap al desenvolupament de relacions a llarg termini i potenciar el sentiment emprenedor”. Biosca ha insistit que “Barcelona i Catalunya seran importants per NTT Data en el futur”.
 

Els valors de Barcelona

Per la seva banda, el soci director de l’oficina a Barcelona, Xavier Rovira, ha destacat que la companyia ha establert acords amb universitats i centres de FP per visualitzar el seu compromís amb l’ecosistema emprenedor. Dins d’aquesta tendència, s’emmarca haver escollit la nova seu de la firma al districte tecnològic del 22@. “La idea d’aquesta selecció és ser fidels als nostres orígens i mantenir el nostre conreu del talent”. Més enllà del model laboral i la flexibilitat de la jornada de treball, Rovira ha garantit la creació de nous llocs de treball, convertint-se en una de les oficines més grans, tant pel nombre de professionals com en la implantació de projectes globals.
 
“La vostra companyia reflecteix els valors de Barcelona”. Amb aquesta frase, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut escenificar el compromís i la vinculació de NTT Data amb la capital catalana. En una assimilació del camí de transformació tecnològica que ha d’emprendre Barcelona i la trajectòria de la companyia, Collboni ha assegurat que “formeu part de la pista d’aterratge de l’economia del futur i de com imaginem la tecnologia i el talent d’aquí a l’any 2030”.
 
A més de destacar el compromís amb el territori i valors com la igualtat, la meritocràcia del talent, l’equitat, l’ambició i la visió, el representant del consistori barceloní ha ressaltat que “cuideu molt el talent”. Aprofitant el símil aeroportuari, Collboni ha reprès una de les seves idees-força: la necessitat de millorar la connexió d’infraestructures de Barcelona amb l’ampliació de la segona pista de l’aeroport del Prat. Com a dada complementària per justificar el discurs, ha argumentat que un 51% dels empadronats la ciutat de Barcelona procedeixen de fora de la capital catalana.

Pere Aragonès: "Catalunya té un camí extraordinari que pot i ha de recórrer a través  de la tecnologia per generar una economia al servei de tothom"

L’economia del talent

Incidint en el talent, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha elogiat “el salt endavant” que suposa la nova seu corporativa de NTT Data, que ha inaugurat. Després de definir la tasca de la multinacional tecnològica com “un referent de l’ecosistema de Barcelona”, el president ha reivindicat la fortalesa i les possibilitats de Catalunya com a pol tecnològic de futur per “la nostra capacitat d’atracció i de col·laboració entre administracions i el sector privat”. 
 
Prenent com a base aquest futur, que de forma necessària ha de passar per l’economia del talent, Aragonès ha comparat els valors que defensa NTT Data amb l’estrena de la seva seu corporativa a Barcelona amb “el camí extraordinari que pot i ha de recórrer Catalunya a través de la tecnologia per generar una economia al servei de tothom”. 
 
Les diferents administracions han volgut visualitzar aquesta relació de col·laboració entre NTT Data i l’ecosistema tecnològic de Barcelona. La multinacional, que l’any 2014 va comprar la consultora espanyola Everis, i a finals del 2021 va unificar la seva marca, centralitza a les noves instal·lacions de Barcelona les 11 seus que tenia repartides per la ciutat.

Més informació
NTT Data inaugura el seu primer centre europeu d'intel·ligència artificial a Barcelona
La Barcelona New Economy Week, bressol de la tecnologia de continguts
Avui et destaquem
El més llegit