L'OCDE defensa un 'Pla Marshall' per a Ucraïna

El 'think tank' de les economies avançades va suspendre la participació de Rússia i Bielorússia de tots els seus òrgans en resposta a la invasió d'Ucraïna

El secretari general de l'OCDE, Mathias Cormann | EP El secretari general de l'OCDE, Mathias Cormann | EP

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), l'origen de la qual es remunta a l'administració del 'Pla Marshall' per a Europa després de la Segona Guerra Mundial, considera que és el moment de pensar un pla semblant per a la reconstrucció d'Ucraïna. "Ha arribat el moment de pensar en un 'Pla Marshall' per a Ucraïna i estem parlant sobre les mesures per impulsar-ho", ha assenyalat el secretari general de l'OCDE, Mathias Cormann, durant la seva participació al 'Fòrum Europa', on ha defensat la importància que els països que pensen igual es mantinguin units i col·laborin.

"L'OCDE està molt centrada a ajudar a la reconstrucció i recuperació d'Ucraïna després de la guerra", ha assegurat, recordant que el 'think tank' de les economies avançades va suspendre la participació de Rússia i Bielorússia de tots els seus òrgans en resposta a la invasió d'Ucraïna. En aquest sentit, l'australià ha assenyalat que les mesures adoptades pels aliats contra Rússia "són totalment apropiades" en aquestes circumstàncies i ha expressat el desig d'un retorn a la pau i estabilitat.

Aquest dijous, l'OCDE farà pública una primera avaluació de l'impacte de la guerra a Ucraïna sobre l'economia, sobre la qual Cormann ha anticipat que “afegeix més incertesa a la situació mundial”.

Més informació
Ucraïna i Rússia, història d'una "temeritat"
Els gremis d'estacions de servei aturen la venda de carburants russos per la guerra d'Ucraïna
Ucraïna: els interessos europeus ja no són anglosaxons
Ucraïna en el nostre futur
Avui et destaquem
El més llegit