L'oci nocturn preveu facturar 96 MEUR durant el MWC 2023

La patronal Fecasarm calcula que cada visitant al congrés es gastarà de mitjana uns 300 euros diaris

La discoteca Pacha a Barcelona | ACN La discoteca Pacha a Barcelona | ACN

El sector de l'oci nocturn preveu facturar al voltant de 96 milions d'euros durant el Mobile World Congress (MWC), un 18% menys que el 2019. Així ho calcula la patronal Fecasarm, que pronostica que cada visitant al congrés es gastarà de mitjana uns 300 euros diaris en restauració i locals d'oci. Cal tenir en compte que enguany el congrés preveu 30.000 visitants menys que l'última edició prepandèmia, però 20.000 més que l'any passat.

La patronal celebra que enguany el MWC es pugui celebrar sense restriccions en unes dates que, sense el congrés, serien "de molt baixa o nul·la facturació" pel sector. En relació amb els nous llocs de treball, la Fecasarm també indica que se'n crearan menys que el 2019.

La patronal també atribueix la menor creació de llocs de feina a l'impacte de la reforma laboral del 2022, que va eliminar els contractes temporals d'obra i servei. En aquesta línia, el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha assegurat que el nou tipus de contracte per circumstàncies de la producció "no surt viable" a moltes empreses, que optaran per seguir amb els treballadors habituals que tenen en plantilla.

Més informació
El MWC 2023 comptarà amb més de 300 empreses catalanes
El MWC rubrica la seva voluntat de permanència a Barcelona
El Gremi d'Hotels celebra l'èxit del MWC després de dos anys "desastrosos"
Avui et destaquem
El més llegit