L'oferta d'habitatge ha caigut un 6% a Barcelona

També cau l'oferta a l'estat espanyol un 3%

Als 140 municipis declarats com a àrees tensades hi resideixen 6,2 milions de persones | ACN Als 140 municipis declarats com a àrees tensades hi resideixen 6,2 milions de persones | ACN

L'oferta d'habitatges en venda a Barcelona ha caigut un 6% durant el darrer any segons l’últim informe d’Idealista. La pujada dels tipus d’interès ha fet efecte en la compravenda de pisos i cases i és que Lleida (-7%) i Tarragona (-9%) també han vist afectada la seva oferta al llarg de l’últim any. L’única capital de província que se salva és Girona, on el nombre d’habitatges en venda ha crescut un 10% l’any 2022.

La pujada dels tipus d'interès ha encarit el finançament i ha alentit el mercat davant les reticències de molts particulars que s’han trobat enguany amb una "major dificultat" per accedir a un habitatge. Per demarcacions les xifres no són tan negatives, però no suposen un augment gaire important. A Barcelona província l'oferta va pujar només un 2%, a Girona un 1% i a Tarragona un 3%. A Lleida, on l’habitatge és més barat a Catalunya, va incrementar-se un 6%. 

Més info: Creix un 2% el preu de l'habitatge a Catalunya

En el conjunt espanyol (-3%) l’oferta també ha caigut el darrer any. Sorprenen els números de València, on l’oferta d’habitatge ha caigut un extraordinari 27%. Xifres marejants que contraresten amb l’increment registrat a Ceuta, el més alt de l’Estat, amb un 25% més de vivendes en venda que l’any anterior.

Més informació
Puja el preu de l'habitatge a Barcelona
La patronal adverteix de les traves a la creació d’habitatge a Barcelona
El preu del lloguer a Barcelona creix un 25,7% el 2022
Avui et destaquem
El més llegit