La pagesia arrenca tres compromisos dels grups parlamentaris per demanar al Govern canvis

La pagesia acorda amb PSC, ERC, JxCat, CUP, Comuns i Cs una resolució que també preveu agilitzar el pagament d’ajuts

Sortida de la reunió d'alguns agricultors amb els grups polítics | ACN Sortida de la reunió d'alguns agricultors amb els grups polítics | ACN

La pagesia ha arrencat de la majoria de grups amb representació al Parlament el compromís de reclamar al Govern tres punts que consideren clau. Es tracta de la revisió tècnica de les restriccions d'aigua aplicades a la pagesia per la sequera; l'agilització del pagament d'ajuts pendents i, en tercer lloc, la voluntat de "treballar conjuntament amb la resta d'institucions per impulsar la racionalització de la burocràcia". 

Així es recull en una proposta resolució que s'haurà d'aprovar a la cambra i han pactat amb representants dels pagesos, que aquest dijous han traslladat les seves reivindicacions al Parlament.  Hi han arribat a primera hora, en una columna de tractors des de la Gran Via de Barcelona, on han passat la nit després de dos dies de protestes. Són els que havien vingut del Bages i del Berguedà. Els ha rebut la presidenta de la cambra, Anna Erra, i representants del PSC, ERC, Junts, Comuns, Cup i Cs, els grups que donen suport al document pactat.

Els pagesos pacten amb la majoria dels partits instar el Govern a revisar les restriccions d’aigua i reduir burocràcia

Malgrat això, segons han explicat els representants de la pagesia, Joan Rius i Arnau Vilumara, després de la trobada, "la lluita no s'acaba, només es transforma". Afirmen que marxen amb sensacions "molt positives", tot i que diuen que seguiran amb les mobilitzacions, almenys a la Catalunya central, fins que el que reclamen estigui negre sobre blanc. També han agraït el gest als familiars que han deixat aquests últims tres dies a casa i que, segons han dit, "doblen avui torns perquè nosaltres siguem aquí".

Més info: La revolta de la pagesia

Els pagesos recolliran els tractors, la majoria dels quals han deixat aparcats prop del Parlament. Són els últims tractors que queden a la capital catalana dels més de 2.000 que hi van arribar aquest dimecres. Després de tres dies de mobilitzacions, tenen convocades més protestes a partir de la setmana que ve

Més informació
Una part dels pagesos deixen Barcelona i altres van cap al Parlament
Milers de pagesos tallen carreteres contra la burocràcia i els alts costos
Avui et destaquem
El més llegit