Els pagesos tallaran totes les fronteres entre l'estat espanyol i França

Volen pressionar de cara a les eleccions europees per aconseguir una "major seguretat alimentària" amb una protesta "històrica" prevista pel 3 de juny

Membres de Revolta Pagesa i pagesos francesos reunits | ACN Membres de Revolta Pagesa i pagesos francesos reunits | ACN

Els pagesos tallaran totes les fronteres entre l'estat espanyol i França el 3 de juny en una protesta "històrica" i "sense precedents". Els talls, que compten amb els suport d'una quinzena d'associacions agràries de tot l'Estat, es faran a banda i banda entre els agricultors d'ambdós països en punts com el Pertús, Irún o el Coll d'Ares.

Més info: Què passa amb els pagesos?

El portaveu de Revolta Pagesa, Arnau Rubio, diu que l'objectiu és pressionar de cara a les eleccions europees per aconseguir una "major seguretat alimentària" a través de les anomenades "clàusules mirall" i que s'eliminin els impostos a l'energia que s'apliquen als productors agraris com tenen altres sectors.

Així, els agricultors tornaran al carrer unint, per primer cop, pagesos de diferents punts de l'estat espanyol i de França. Revolta Pagesa ha anunciat aquest dimecres des del Pertús, un dels punts on es tallarà l'AP-7, que el tall es farà el 3 de juny just a les portes de les eleccions europees (9 de juny) i que afectarà "totes les fronteres" entre els dos països. Això inclou des d'Irún fins al Pertús passant per punts fronterers com el del Coll d'Ares, entre d'altres.

El tall es farà el 3 de juny just a les portes de les eleccions europees (9 de juny)

La mesura coincideix amb la cita electoral i no és casual perquè la voluntat del sector és "pressionar" la Unió Europea per aconseguir una "millor seguretat alimentària" i que s'elimini els impostos a l'energia que els apliquen. En un comunicat que han llegit a la premsa, els pagesos asseguren que "davant la demostrada immobilitat dels governs autonòmics estatals i europeus des del començament de les mobilitzacions i la seva falta de compromís, implicació i mesures concretes", es veuen "obligats" a unir-se creant un "bloc unitari" en "defensa del sector primari.

Més informació
Els pagesos afectats pels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues exigeixen indemnitzacions
Pagesos catalans: els productes estrella de Catalunya
Una part dels pagesos deixen Barcelona i altres van cap al Parlament
Avui et destaquem
El més llegit