País Valencià, el segrest de l’infrafinançament

La valenciana, que el pròxim 18 de novembre es manifestarà a València, és la comunitat més a la cua pel finançament del Ministeri d'Hisenda

Una pancarta a contra els PGE i per un millor finançament a València. J. Soler (ACN) Una pancarta a contra els PGE i per un millor finançament a València. J. Soler (ACN)

Existeix una corrent d’opinió molt important que defensa el poder de la inversió pública com a dinamitzadora del creixement econòmic. En aquest sentit, una desigual distribució territorial de la inversió pública a l’Estat espanyol podria comportar, en major o menor mesura, certes diferències en la projecció econòmica de les diferents economies que el conformen. L’objectiu d’aquest xifres és aportar dades d’inversió pública així com de dèficit fiscal i de pobresa remarcant les corresponents a les economies de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) i prenent especial atenció a les xifres del País Valencià. Les dades s’han extret del Llibre Blanc de l’Euram, 2017, publicar per l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa.

Començant per les dades de finançament públic, el Ministeri d’Hisenda, permet el càlcul per comunitats autònomes de l’Índex de finançament en base 100, on per sota de 100 indica infrafinançament. S’observa com totes les economies de l’Euram están per sota d’aquest valor. I encara més, el País Valencià es troba a la cua, amb un 92,9 respecte a 100. 

Continuar llegint...

Més informació
Catalunya – València, via secundària
València acollirà una cimera sobre infraestructures mediterrànies
El País Valencià és la comunitat pitjor finançada
Avui et destaquem
El més llegit