El País Valencià es manifesta per un finançament just

Els sindicats i els partits del Govern demanen una reforma del sistema de repartiment de fons i més inversions a la comunitat autònoma

Manifestació a València el passat 29 d'abril per demanar un finançament més just | ACPV Manifestació a València el passat 29 d'abril per demanar un finançament més just | ACPV

Els sindicats CCOO i UGT del País Valencià, amb el suport del PSPV, Compromís i Podem, han convocat per aquest dissabte 18 de novembre una manifestació en favor d’una reforma del sistema de finançament, més inversions i el reconeixement del deute històric del País Valencià. La protesta s’havia de celebrar el passat 28 d’octubre però es va ajornar per donar temps als ajuntaments a sumar-se a la mobilització a través de mocions.

El manifest de la mobilització recorda que el pròxim mes de març es compliran 40 anys de la creació del Consell del País Valencià, que va desembocar en l’Estatut d’autonomia. Però destaca que cap dels sistemes de finançament han tractat amb justícia al País Valencià, ja que cada valencià rep 237 euros menys que la mitjana de l’Estat o 839 euros menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha fet una crida als valencians a acudir a “una festa per la reivindicació democràtica de tenir els mateixos drets que la resta d’espanyols”. A més, segons el president, “si les institucions tenen més recursos, podran actuar més i millor amb la innovació, l’economia, el medi ambient i l’actual sistema de benestar”.

La manifestació començarà a les 18 hores del dissabte al carrer de Guillem de Castro i recorrerà els carrers de València fins a les Tores dels Serrans. 

Més informació
“Cal un nou model de finançament que doni recursos suficients per a les competències pròpies"
País Valencià, el segrest de l’infrafinançament
L'Arc Mediterrani segueix estirant de l'economia espanyola
Avui et destaquem
El més llegit