El Pallars Sobirà, l’Aran i el Barcelonès, les comarques amb més igualtat de gènere

L’índex, elaborat per la Diputació de Barcelona, es basa en indicadors d’igualtat en l’ocupació i càrrecs directius i la segregació per sectors

Sort és la capital del Pallars Sobirà | ACN Sort és la capital del Pallars Sobirà | ACN

El Pallars Sobirà, l’Aran i el Barcelonès són, per aquest ordre, les tres comarques catalanes amb més igualtat de gènere des de la perspectiva del desenvolupament econòmic, segons un índex de la Diputació de Barcelona inclòs a l’eina d’anàlisi MesuraDEL. Entre les 10 primeres comarques per igualtat de gènere figuren també el Garraf, la Terra Alta, el Maresme, el Pallars Jussà, el Gironès, la Garrotxa i el Baix Llobregat.

Aquest índex té en compte tres indicadors: el diferencial entre la taxa d’ocupació de les dones i la dels homes; el percentatge de dones registrades com a directives a les empreses actives del registre mercantil, i el grau de segregació per gènere que hi ha entre sectors d’activitat econòmica.

L’objectiu és que aquestes dades serveixin als ens locals per fer una planificació estratègica de caràcter territorial

L’índex d’igualtat de gènere des de la perspectiva de desenvolupament econòmic és un dels indicadors disponibles que permet identificar com està un determinat municipi o comarca de Catalunya en àmbits tan diversos com l’especialització productiva, renda i finances, mercat de treball, canvi climàtic, salut i benestar o igualtat de gènere.

Més info: L'anomalia de la bretxa salarial de gènere a Europa: quins són els països més desiguals?

L’objectiu és que aquestes dades serveixin als ens locals per fer una planificació estratègica de caràcter territorial, però també per tenir en compte en projectes d’impuls empresarial, formació ocupacional o altres temes de desenvolupament econòmic. L’eina, que va néixer el 2016 com un arxiu Excel amb 30.000 dades de la província de Barcelona, s’acaba d’actualitzar i és actualment un potent mòdul de Power BI que permet visualitzar 1 milió de dades de tots els municipis de Catalunya.

Més informació
El Pallars Sobirà compta amb el primer taller de mini cases del l'Alt Pirineu
Les comarques (invisibilitzades) que són les “reines” de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit