Partit de tornada: la llista de Jaume Guardiola

El candidat presenta un equip amb 17 membres actuals de la Junta i 4 noves incorporacions

Membres candidats a la Junta de Jaume Guardiola per a la presidència del Cercle d'Economia | Cedida Membres candidats a la Junta de Jaume Guardiola per a la presidència del Cercle d'Economia | Cedida

Partit de tornada. És el torn de Jaume Guardiola. El candidat a la presidència del Cercle d’Economia ha presentat l’equip que l’acompanyarà a la Junta, només dues hores i mitja després que Rosa Cañadas protagonitzés el partit d’anada. El de Guardiola és un equip de 21 membres, representants del llegat del Club Comodín i dels 18 presidents que ha tingut el Cercle en els seus 70 anys d’història. És oficialment la proposta continuista perquè, de fet, 17 dels membres presentats formen part de la Junta actual i, per tant, només hi ha quatre noves incorporacions. Són Daniel Aicarts, Clara Campàs, Pol Morillas i Rita Almela.

Les comparacions són inevitables i, entre l'equip de Cañadas i el que presenta Guardiola hi ha una principal diferència: el de Guardiola té una alta representació de la gran corporació i el de Cañadas de la pime. De totes maneres, encara hi ha marge per afegir nous membres. En el cas d'ell, té lloc per a dues persones més i ella per a sis. Ambdós han buscat la paritat i, estrictament, és ell qui l'ha aconseguit plenament: 10 dones i 11 homes. 

Després de presentar l'equip que l'acompanyarà a la presidència del Cercle, "uns currículums que costa molt de resumir", Guardiola els ha definit com "un equip de gent forta en el món de l'economia, entesos en l'economia tradicional, propietaris d'empreses i directius, gent vinculada a les empreses que estan invertint en la ciutat". 

Al bell mig del debat públic

Guardiola creu que amb aquesta Junta aconseguiran mantenir-se en "el bell mig del debat públic", que és "on volem ser-hi, on estem i on ens proposem continuar estant". I això s'aconsegueix, segons Guardiola, amb mirada llarga: "construint debat, aportant opinió i influint". De fet, aquesta esdevé una de les principals actuacions que marcaran la presidència del candidat, en cas de ser escollit: "mantenir el prestigi i la reputació del Cercle i de les seves opinions". Aquestes opinions, segons ha apuntat, han de ser de mirada llarga, "tractar les grans tendències que marcaran els canvis econòmics del futur"; independents i valentes, "el Cercle perdurarà en el temps sempre i quan s'atreveixi a dir aquelles coses que els altres no s'atreveixen o no poden dir"; i transaccionals, "que busquin l'acord". 

Quant a impulsar la participació dels socis -propòsit present a les dues candidatures-, Guardiola ha apuntat que s'anirà aconseguint a mesura que "el Cercle s'obri als nous lideratges i joves". Creu que, a més, s'hauria de treballar la relació amb els socis mitjançant un CMS, per individualitzar les relacions. 

I si en el seu dia va dir que volia "reconnectar amb la societat civil"; ara rectifica per expressar millor la idea: "El Cercle s'ha de moure cap a on s'ha mogut la societat econòmica. La societat s'ha desplaçat també en la seva manera de relacionar-se en el debat públic i nosaltres ens hem de moure també": 

Guardiola també ha recordat els cinc temes sobre els quals generarà debat el Cercle en els tres propers anys, en cas de ser escollit: democràcia, Europa, economia, Catalunya i l'encaix territorial, i Barcelona. Sobre Barcelona, creu que "té tots els assets per poder competir a la lliga de les grans ciutats" i que, per la seva part, col·laborarà per fer "una Barcelona més potent i competitiva a escala internacional". De fet, creu que una de les primeres actuacions del Cercle hauria de ser "començar a presentar els assets de la ciutat (com el centre de recerca, el supercomputador, Barcelona Global...) i treure pit". 

L'equip de Guardiola

Presentem, un a un, els 20 membres oficials que acompanyaran Guardiola en la seva aventura electoral històrica al Cercle d’Economia.

Teresa García-Milà: candidata a vicepresidenta de la Junta. Catedràtica de la UPF i directora de la Barcelona GSE. Membre de la Junta.

Núria Cabutí: candidata a vicepresidenta de la Junta. CEO i consellera delegada de Penguin Random House Grup Editorial. Membre de la Junta.

Camino Quiroga: candidata a secretària de la Junta. Notària a Diagonal 490. Membre de la Junta.

Carmina Ganyet: candidata a tresorera de la Junta. Directora general corporativa de Colonial. Membre de la Junta.

Oriol Aspachs: candidat a secretari de la Junta. Director tècnic d'Economia Espanyola de CaixaBank Research. Membre de la Junta.

Marc Puig: Candidat a vocal de la Junta. President i CEO de Puig. Membre de la Junta.

Miguel Trías Sagnier: Candidat a vocal de la Junta. Advocat, Catedràtic de Dret Mercantil i soci de Cuatrecasas. Membre de la Junta.

Alfonso Rodés: Candidat a vocal de la Junta. President d’Havas Media Group. Membre de la Junta.

Clara Campàs: Candidata a vocal de la Junta. Investigadora i directora de la gestora de capital de risc Asabys sobre salut. Nova incorporació a la Junta.

Daniel Aicart: Candidat a vocal de la Junta. Responsable de Planificació Estratègica i Investigació de BSM. Nova incorporació.

Francesc Rubiralta: Candidat a vocal de la Junta. President i Conseller Delegat de Celsa Group. Membre de la Junta.

Jordi Amat: Candidat a vocal de la Junta. Filòleg i escriptor. Membre de la Junta.

José Maria Lassalle: Candidat a vocal de la Junta. Consultor estratègic, escriptor i analista polític. Membre de la Junta.

Laura Urquizu: Candidata a vocal de la Junta. CEO i Presidenta de Red Points. Membre de la Junta.

Maite Barrera: Candidata a vocal de la Junta. CEO de Bluecap i membre del Comitè Executiu de Globant. Membre de la Junta. 

Mercè Conesa: Candidata a vocal de la Junta. Directora de lnstitut Català del Sòl. Membre de la Junta.

Núria Mas: Candidata a vocal de la Junta. Professora d’Economia a l’IESE – Consellera del Consell de Govern del Banc d’Espanya. Membre de la Junta.

Pol Morillas: Candidat a vocal de la Junta. Director del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs). Nova incorporació.

Rita Almela: Candidata a vocal de la Junta. Managing partner a 101 Startups, 101 Ventures i cofundadora de Wolorent. Nova incorporació.

Xavier Vives: Candidat a vocal de la Junta. Professor d’Economia i Finances i Director Academic del PPSRC de IESE Business School. Membre de la Junta.

Més informació
Partit d'anada: la llista de Rosa Cañadas
Jaume Guardiola, el llegat del Club Comodín
Les primeres eleccions competitives del Cercle seran el 12 de juliol
Avui et destaquem
El més llegit