Més pernoctacions hoteleres a Catalunya i menys a l'Estat

Les estades en establiments hotelers pugen un 0,7%, mentre cauen un 2% en la mitjana espanyola

Les pernoctacions hoteleres entre els estrangers pugen un 4% | iStock Les pernoctacions hoteleres entre els estrangers pugen un 4% | iStock

Les pernoctacions hoteleres a Catalunya han pujat un 0,7% a l'octubre en comparació amb el mateix mes del 2018 tot i la baixada d'un 10,3% entre els residents a l'Estat, ja que les dels no residents han pujat un 4%, segons la Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En total hi han hagut 4.888.340 pernoctacions a l'octubre, 34.999 menys que en el mateix mes de l'any anterior.

Catalunya ha estat la tercera destinació tant entre els residents com entre els no residents. En el primer cas, agrupa l'11,5% de les estades en establiments hotelers i el 17,9% dels segons. Al conjunt de l'Estat, les estades en establiments hotelers han baixat un 2% respecte al mateix mes del 2018, amb més de 30,5 milions totals.

Les principals destinacions han estat Andalusia, País Valencià i Catalunya per als residents i Illes Balears, Illes Canàries i Catalunya per als estrangers. Pel que fa l'ocupació hotelera, s'ha situat en el 58,9% a Catalunya, lleugerament per sobre del 58,6% de mitjana estatal. L'ocupació més alta s'ha assolit a les Canàries, amb un 71,9% i la més baixa a Castella La Manxa amb un 36,8%.

Segons l'origen, els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya han concentrat el 26,1% i el 21,6% del total de pernoctacions dels estrangers a l'Estat, tot i que mentre que el mercat britànic creix un 0,9%, l'alemany baixa un 11,8%.

Més informació
Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen prop d'un 3%
Rècord turístic a Barcelona en viatgers i pernoctacions al juliol
Les pernoctacions als hotels catalans pugen un 2,5%
Avui et destaquem
El més llegit