Pimec i Cecot celebren l'oferta de diàleg de Puigdemont

Les patronals consideren la proposta del President de la Generalitat una oportunitat per arribar a acords i rebaixar la tensió

El president de la Pimec, José González
El president de la Pimec, José González

Les patronals catalanes Pimec i Cecot han reaccionat a la suspensió de la declaració d'independència del Parlament d'aquest dimarts.

El comitè executiu de Pimec, reunit la tarda d'aquest dimarts, ha celebrat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi obert una porta al diàleg al seu discurs al Parlament, i ha reclamat a "totes les parts implicades que contribueixin amb paraules i accions a rebaixar la tensió actual". En un comunicat, la patronal de petites i mitjanes empreses ha llançat un missatge de "serenitat i tranquil·litat" al teixit empresarial català.

Així mateix, ha apel·lat a la unitat i la concòrdia de tots els empresaris, "per sobre de qualsevol altra consideració", i els ha demanat que segueixin treballant més que mai per defensar els seus legítims interessos, contribuint així al progrés econòmic i social.

La patronal Cecot considera que la proposta que el president de la Generalitat, "aporta un punt de serenor al conflicte polític que estem vivint a Catalunya, redueix tensió i obre una porta al diàleg". La patronal terrassenca i vallesana que presideix Antoni Abad afirma que "ens refermem en la reclamació a que la comunitat internacional exerceixi un paper actiu de mediador entre els governs espanyol i català, cal un agent extern que arbitri en el conflicte d’una manera diferent a la que s’ha estat proposant actualment i que no ha funcionat. Creiem que la via d’aplicació de lleis no és suficient i que, tal i com utilitzem al sector empresarial, la mediació d’un agent com la Unió Europea pot fer ús de la mediació com a eina de resolució d’un conflicte que s’està ajornant en el temps."

El missatge del president de la Generalitat, a parer de Cecot, trasllada la voluntat del Govern de la Generalitat d’utilitzar la via de la mediació "com una eina efectiva per apropar totes les parts implicades en el conflicte i només ens resta desitjar que en el Consell de Ministres Extraordinari que tindrà lloc al dimecres al matí, també es tingui present la mediació com un escenari factible, seriós i sosegat per tendir ponts d’entendiment".

Més informació
Planeta també trasllada la seu social a Madrid
Abertis es muda al Paseo de la Castellana
Aturada de país massiva
Avui et destaquem
Comentaris