Pimec reclama "diàleg" per crear l'Agència Catalana de Patrimoni Natural

La patronal es reuneix amb el conseller Calvet després que Reguant publiqui 'Una sola veu per gestionar el territori'

El president de Pimec, Josep González | ACN El president de Pimec, Josep González | ACN

Pimec ha demanat al conseller de Territori, Damià Calvet, que s'aturi la tramitació de la Proposició de Llei de Creació de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural fins que no hi hagi "consens ampli" amb tots els actors implicats. Tot just unes hores després que el col·laborador de VIA Empresa i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, Francesc Reguant, signés un dels seus articles més reivindicatius en aquest diari: Una sola veu per gestionar el territori.  

"La Generalitat de Catalunya ha organitzat de manera separada la defensa del medi ambient i la gestió productiva dels actius biològics del territori. Així no calen els consensos. S’ha dotat als serveis de medi ambient d’una poderosa capacitat de decisió desvinculada de l’”inconvenient” d’atendre les necessitats de la producció bioeconòmica i se l’ha dotat així d’una capacitat de bloqueig no consensuat front a iniciatives en l’àmbit de la producció. La Llei de l’Agència de la Natura n’és un nou exemple", alerta Reguant des de VIA Empresa

El president de Pimec, Josep González, s'ha reunit telemàticament aquest dijous amb Calvet i diversos representants de sectors i territoris vinculats a la patronal per demanar "diàleg i acord" a l'hora de crear l'agència. En concret, demanen que tingui un "sistema de governança i funcions" que vagin en línia amb les "demandes i les preocupacions de qui viu, treballa i sent el territori com a seu".

A més, afirmen que l'agència ha de ser "transversal i integradora" i incloure tots els actors econòmics de la zona. Així doncs, els representants de Pimec s'han compromès amb el conseller a presentar un "seguit de peticions i propostes concretes sobre com hauria de gestionar-se la posada en marxa de l'agència".

Més informació
Una sola veu per gestionar el territori
Pimec denuncia males pràctiques de les entitats financeres amb els crèdits ICO
Avui et destaquem
El més llegit