Les pistes d'esquí omplen els hotels del Pirineu lleidetà pel pont

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació del 85% i més de 60.000 forfets venuts

L'estació d'esquí de Baqueira, una de les situades al Pirineu lleidatà | ACN L'estació d'esquí de Baqueira, una de les situades al Pirineu lleidatà | ACN

Alguns allotjaments propers a les pistes d'esquí del Pirineu lleidatà penjaran el cartell de complet durant el pont de desembre. L'ocupació del conjunt de les comarques situades a la zona arribarà al 85%, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. A més, calculen la venda de més de 60.000 forfets

Les nevades dels darrers dies, la baixada de temperatura i la previsió de bon temps pels dies del cap de setmana llarg de la Puríssima s'han unit per crear la situació idònia per afavorir l'ocupació hotelera i l'afluència a les pistes d'esquí. L'ocupació hotelera serà d'entre el 80% i el 85%, mentre que els bungalous dels càmpings que estan oberts en aquestes dates esperen omplir entre el 85% i el 90% de places.

Més info: FGC promociona la seva neu per "fixar gent al territori"

El turisme rural se situarà per sobre del 90% a tota la demarcació, amb molts establiments plens. En conjunt, són optimistes tant de cara al pont com a tota la temporada d'hivern, però Juli Alegre, cap de promoció i màrqueting del patronat, subratlla que la majoria de reserves per a aquests dies són de dues nits i no de tres.

Temporada de neu

Les estacions d'hivern han considerat aquest pont l'inici de la temporada de neu els últims anys. Aquest 2019, però, quasi totes ja han obert parcialment. L'única que falta és la d'Espot, situada al Pallars Sobirà, que ho fa aquest divendres amb la inauguració del nou telecadira La Roca.  

Les previsions per al conjunt de la campanya 2019/2020 són de vendre 1.350.000 forfets, un 2% més que la temporada anterior. Arribar a aquesta xifra representaria el rècord dels darrers 13 anys. Enguany s'han invertit 20 milions d'euros a les estacions d'esquí. El principal esforç s'ha posat en la sostenibilitat.  

Precisament l'esquí i les activitats de neu seran les principals atraccions de turisme aquest pont. Però des del patronat afirmen que cada vegada són més les persones que van a la demarcació de Lleida per gaudir d'uns dies de descans, estar en contacte amb la naturalesa i descobrir el patrimoni cultural. 

Les 11 estacions d'hiverns que estaran obertes seran: Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot, Port Ainé -totes amb condicions molt bones per a l'esquí alpí-, Port del Compte, Tavascan, Aransa, Lles de Cerdanya, Virós-Vallferrera, Sant Joan de l'Erm i Tuixent-la Vansa.  

Més informació
L’estació d’esquí de Tavascan tanca per manca de neu
Les estacions d'esquí tanquen una "bona campanya" tot i la falta de neu
Skitude i Skioo es fusionen
Avui et destaquem
El més llegit