El Pla Juncker finançarà habitatges de lloguer social a Barcelona

El Banc Europeu d’Inversions atorgarà un préstec de 125 milions d’euros amb l’objectiu de construir més de 2.000 habitatges destinats a persones de recursos limitats

Barcelona és un dels 'hubs' europeus de l'emprenedoria Barcelona és un dels 'hubs' europeus de l'emprenedoria

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’Ajuntament de Barcelona han signat un acord per construir 2.198 habitatges destinats al lloguer públic per a persones de recursos limitats. Així, el BEI atorgarà un préstec de 125 milions d’euros al Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, que permetrà finançar fins al 50% del cost total del projecte.

El pacte ha rebut el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE), el principal pilar del Pla d’Inversions per a Europa de la Comissió Europea, conegut també com el Pla Juncker.

L’objectiu és desenvolupar 23 noves promocions d’habitatges a vuit districtes de Barcelona –l’Eixample, Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinadró- destinats a facilitar el lloguer públic a demandants d’habitatge amb ingressos mitjans o baixos.

D’aquests nous habitatges, 585 es reservaran per persones de més de 65 anys i amb recursos limitats. A més, gran part dels edificis es construiran segons els nous estàndards d’eficiència energètica, la qual cosa permetrà reduir el cost del consum d’energia i les emissions contaminants. L’execució del projecte permetrà la creació de més de 2.000 llocs de feina durant la fase d’implementació, fins a l’any 2022.

Durant l’acte de signatura, en el qual han participat la directora d’operacions d’Iberia del BEI, Birthe Bruhn-León, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha remarcat la important implantació del Pla Juncker a Espanya, “que ha permès aprovar, fins ara, 50 operacions amb les quals s’espera mobilitzar més de 28.000 milions d’euros en inversions”, segons ha explicat Bruhn-León.

Més informació
El Pla Juncker: la gran palanca de la inversió a Europa
Colau vol posar al mercat 18.500 pisos de lloguer públic
El Govern tornarà a construir habitatge públic
Avui et destaquem
El més llegit